Slovenija
9592 ogledov

Tako naj bi se imenovala nova politična stranka

Robert Golob
1/2
Anže Petkovšek Robert Golob na novinarski konferenci Gen-I o poslovnih rezultatih leta 2021.
Na današnjem kongresu bo stranko Z.Dej Jureta Lebna najverjetneje prevzel dosedanji prvi mož družbe Gen- I Robert Golob. Stranka se bo preimenovala, v igri sta dve imeni.

Na slovenski politični parket danes resneje vstopa nova politična stranka. Na današnjem kongresu bo stranko Z.Dej Jureta Lebna najverjetneje prevzel dosedanji prvi mož Gen- I Robert Golob. Da je kandidat za predsednika, je potrdil v ponedeljek. Takrat je povedal tudi, da je že član stranke. Leben se začasno umika iz politike, njegov Z.Dej pa se bo preimenoval. Radio Slovenija poroča, da sta v igri dve imeni; Drugače ali Sprememba. 

Robert Golob Slovo od Gen-I Slovenija Golob: To bom storil z nagrado, včlanil sem se v stranko

Podrobnosti svojega programa Golob še ni razkril. Kot je na ponedeljkovi novinarski konferenci Gen-I namreč dejal Golob, bodo vse ostalo na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, saj da je to edino pošteno.

Zeleno in digitalno vlaganje v ljudi

Je pa med ključnimi vrednotami, za katere se zavzema, izpostavil kulturo vrlin in ravnovesje oziroma združevanje na videz nemogočih ciljev, kar da je uspelo tudi družbi Gen-I. Kot ključno je tako izpostavil prizadevanja za to, da imaš lahko istočasno najvišji BDP, najnižje cene življenja, najvišje plače državljanov in nič dolga. Pri tem je izpostavil vlaganje v prave stvari. Kot potrebno usmeritev delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Ključ pa je tudi delitev ustvarjenega, je dodal.

Kdo so posamezniki, ki bodo Goloba spremljali na njegovi politični poti, za zdaj ne razkriva. V zadnjih tednih se je sicer v medijih med drugim omenjalo nekdanjega novogoriškega župana Mateja Arčona, lani razrešenega predsednika uprave Elektra Ljubljana Andreja Ribiča, pa tudi nepovezana poslanca Janjo Sluga in Jurija Lepa. Kot je v pogovoru za N1 v torek navedel Golob, pričakuje, da se bosta Sluga in Lep udeležila današnjega kongresa, potrdil pa je tudi, da sta že vstopila v stranko.

Sluga je danes za STA pojasnila, da sta se s kolegom poslancem Jurijem Lepom "pridružila projektu, ki je popolnoma drugačen od vseh, ki v tem trenutku obstajajo". Hkrati menita, da je prav ta projekt tisto, kar razklana in polarizirana Slovenija v tem trenutku potrebuje. Po besedah Sluge vodjo projekta ocenjujeta tudi kot dobrega kandidata za predsednika vlade, z vsemi kompetencami, ki jih posameznik potrebuje za takšno funkcijo.

Ob tem je še pojasnil, da že zdaj sodeluje s štirimi med seboj nepovezanimi skupinami, ki bodo po kongresu začele delati na skupnem, usklajenem programu.

V preteklih tednih se je Golob sestal tudi s predsedniki strank KUL, ti so nanj v ponedeljek naslovili vabilo, naj se jim prihodnji teden pridruži na rednem tedenskem sestanku. Na morebitno povezovanje z Golobom pa računata tudi LIDE pod vodstvom Igorja Zorčiča in DeSUS, ki se sicer že dogovarjata o skupni kandidatni listi za volitve v DZ.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 46
  • Gandi123 13:17 26.januar 2022.

    Sluga, Lep, Zorčič... so pokazali kdo so. IZDALI so svoje volilce in pomagali JJju !!! Stranke kjer bodo izdajalci sigurno ne bom volil.

  • luka65 13:02 26.januar 2022.

    Oportunistični kolaboranti in izdajalci volilcev in podporniki SDS Sluga, Zorčić in Rajić iz SMC in Lep iz Desus škodujejo Golobu! Neizkušenega naivca bodo oportunistični paraziti tipa Sluga ali Zorčić ponovno izdali. Enkrat oportunistični izdajalec, zmeraj izdajalec!

  • SamoResnica 12:34 26.januar 2022.

    Lahko je pa tudi "ČUDEŽ" :)