Slovenija
76122 ogledov

Tako nizko se bo prihodnje dni spustil sneg

Nevihtni oblaki Profimedia
Arso izpostavlja, da sta pred nami še dve vremenski fronti. To so osvežene podrobnosti.

"Vremenska situacija nad Evropo bo v prihodnjih dneh še naprej precej nespremenjena. Nad večjim delom Evrope je globoko in obsežno ciklonsko območje s središčem nad Britanskim otočjem. Naši kraji bodo še naprej pod vplivom vlažnih jugozahodnih vetrov. Vremenski fronti bosta v petek in nedeljo prešli naše kraje," objavo na Facebooku začenjajo vremenoslovci z Arsa.

Pred prehodom prve fronte nas, nadaljujejo, danes spet spremljajo padavine. "Padavine bodo v zahodni in deloma južni Sloveniji že nekoliko pogostejše zvečer in v noči na četrtek ter v četrtek čez dan, a nalive ter s tem večje količine dežja v krajšem času pričakujemo šele od četrtkovega večera do petkove sredine dneva," opozarjajo na Arsu.

Dodajajo, da bodo obilnejše padavine predvsem v zahodni Sloveniji spremljale tudi nevihte in močnejši sunki vetra. Nasploh bo tako v četrtek kot v petek povsod vetrovno, pihal bo jugozahodni veter. "Največ padavin bo ponovno padlo v severozahodni Sloveniji, kjer bodo količine ponovno presegle 100 mm. Meja sneženja se bo v petek čez dan spuščala, ob intenzivnih padavinah se bo lahko v severozahodni Sloveniji popoldne prehodno spustila do nadmorske višine okoli 1000 m," napovedujejo vremenoslovci.

Dodajajo, da bo petkovemu prehodu fronte sledilo sobotno zatišje, ko se bo ponovno pokazalo vsaj nekaj sonca, a v zahodni Sloveniji bo tudi ta dan občasno rahlo deževalo. "V nedeljo nas čaka prehod še druge vremenske fronte, ki bo ponovno prinesel najbolj obilne padavine zahodni Sloveniji, na severozahodu lahko ponovno pade več kot 100 mm. Tudi ta prehod bodo spremljale nevihte ter močnejši sunki vetr," sklenejo pri Arsu. 

poplave razdejanje po poplavah gasilec Nazarje Slovenija Slovenija Situacijo bo treba spremljati vsaj še do konca tedna Deževje Vreme Slovenija Gregorčič z Arsa z novo bojaznijo za konec tedna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 20:56 01.november 2023.

    Čim manj snega!