Slovenija
63617 ogledov

Tako nizko se bo spustila meja sneženja

Prvo sneženje.
1/5
Bralka
Pred nami je daljše obdobje nestanovitnega vremena. V prihodnjih dneh bo tudi snežilo.

S ponedeljkom se začenja "precej dolgo obdobje nestanovitnega vremena, ki bo trajalo verjetno tja do Miklavža," napovedujejo pri Ciklon.si. Težko je napovedati, kakšna bo v tem obdobju količina padavin. "Razlog je v izraziti blokadi nad severnim delom Sredozemlja, ki se bo več dni obnavljala. Proti Sredozemlju pa se bo spuščala polarna zračna masa, ki bo praviloma imela pot proti zahodnemu delu in potem proti severnemu delu Sredozemlja. To pomeni, da bomo na toplejši privetrni strani, pogosto bodo pihali topli jugozahodni vetrovi, ob prehodu vremenske fronte pa se bo nekoliko ohladilo," napovedujejo. 

"Nad Atlantikom, zahodno od stare celine, je nastal obsežen anticiklon, ki bo v prihodnjem tednu služil kot “blokada” toplim in vlažnim vetrovom iznad Atlantika proti Evropi. Posledično se odpira pot hladnejšim zračnim masam, ki bodo dele Evrope preplavile od severa. Prvi val hladnejšega zraka, ki se že pomika proti srednji in zahodni Evropi, bo naše kraje dosegel jutri čez dan. Nad Sredozemljem bo nastalo kratkotrajno, plitvo ciklonsko območje, ki k nam v ponedeljek prinaša nekaj rahlih padavin," so o prihajajočem vremenu zapisali pri Neurje.si. 

Oblačno, z občasnim dežjem

V ponedeljek bo oblačno z občasnim dežjem. V severnih krajih ter na Primorskem bo večinoma suho, drugod bo občasno rahlo deževalo. Padavine bodo po napovedi agencije za okolje pogostejše v južni in jugovzhodni Sloveniji. "Meja sneženja se bo dopoldne spustila do nadmorske višine okoli 1000 m, popoldne pa do okoli 700 m. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 14 °C," napovedujejo.

Do torka zjutraj bodo padavine od severa večinoma ponehale. V torek dopoldne se bo tako delno zjasnilo, le na jugu bo ostalo oblačno, zjutraj bo lahko tam še rahlo deževalo. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne slabela.

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo temperatura v notranjosti Slovenije večinoma pod ničlo, po nekaterih nižinah bo megla. Burja na Primorskem bo postopno oslabela.

V četrtek bo občasno deževalo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji, v noči na petek bodo padavine zajele vso državo in v petek čez dan oslabele. V soboto in nedeljo bo povečini oblačno z občasnimi padavinami. V gorah bo snežilo, po nižinah pa deževalo, v nedeljo ter v noči na ponedeljek pa bo meja sneženja precej nizko. V ponedeljek in torek bo povečini suho s hladnimi jutri.

Pri Neurje.si napovedujejo, da bi se meja sneženja najnižje lahko spustila okrog 1. decembra. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Yolanda_Miller 15:00 22.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • TistoPravo 20:44 21.november 2021.

    Lejte, dragi napovedovalci. Ne more bi tko kot lani, oz.kot ponavadi....da se konkretno ohladi tam okrog 1.decembra, doline namoči višje pa kar lahko že zasneži....in jutra ko so veje dreves poledenela. Da bi narava tako na datume poznala, je seveda ...prikaži več malo verjetno. Vreme po nareku pa ne potrebujemo. Meterološka jesen traja do 1.decembra, koledarska pa do konca decembra. Torej, in kaj naj bi bila jesen po vaši teoriji? Sneg že oktobra, mrzlo do sredine avgusta...vse to smo imeli. Ni normalno....