Slovenija
5374 ogledov

Tako nizko so se temperature spustile danes zjutraj. Kaj sledi?

Mraz Profimedia
Napovedi vremenoslovcev, da nas čaka mrzlo jutro, so se uresničile.

Temperature so se danes zjutraj spustile pod ničlo. Najnižje je ob 7. uri šlo na Kredarici, kjer so namerili -17,3 °C, le malenkost topleje je bilo v Ratečah, kjer so termometri pokazali -16,9 °C. Pod -10 °C se je spustilo na kar nekaj območjih po državi. 

V Kočevju je bilo ob 7. uri -10,8 °C, v Celju -9,3 °C, na Letališču Edvarda Rusjana v Mariboru -8,7 °C, v Murski Soboti -7,8 °C, v Postojni -6,2 °C, v Novem mestu -7 °C. 

najnižje jutranje temperature ob 7 | Avtor: Arso Arso

V mrazišču Mrzla Komna so ponoči izmerili kar -38,8 °C. 

Kaj sledi?

Danes in jutri lahko pričakujemo, da bodo v notranjosti države temperature pod ničlo. Na severu Slovenije bo danes precej jasno, medtem ko lahko drugje pričakujemo zmerno do pretežno oblačno vreme. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju od 1 do 6 °C. 

Tudi v sredo se bo nadaljevalo pretežno oblačno vreme. Nekaj jasnine bo občasno na severu in severovzhodu Slovenije, napoveduje agencija za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -2, ob morju okoli 0 °C. Najvišje dnevne bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 7 °C. 

V četrtek bo sprva delno jasno. Po nižinah bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo deževati. V noči na petek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. 

V petek bo oblačno, padavine bodo dopoldne prehodno oslabile in se popoldne znova okrepile. Meja sneženja se bo pričela spuščati. V noči na soboto se lahko meja sneženja spusti do nižin, pravijo na agenciji. Dodajajo pa, da "je zaenkrat še negotovo koliko padavin bo padlo v hladni zračni masi". 

V soboto bodo padavine hitro ponehale, jasnilo se bo. V nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna kaže na suho in hladnejše vreme. Postopno se bo krepil temperaturni obrat. 

daljša napoved | Avtor: Arso Arso

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.