Slovenija
2121 ogledov

Tako pravosodni minister odgovarja na očitke, da ne prevzema pošte

Marjan Dikaučič Anže Petkovšek Marjan Dikaučič, kandidat za ministra za pravosodje.
Trditve v medijih je zanikal.

Sodišče pravosodnemu ministru ne uspe vročiti sklepa o uvedbi sodne preiskave, je poročal 24ur.com. Sklep je Okrožno sodišče v Murski Soboti izdalo 23. septembra, preiskava pa je uvedena zaradi suma kaznivih dejanj davčne zatajitve, ponarejanja ali uničenja oziroma poslovnih listin. Na sodišču so potrdili, da je izročitev sodne pošte bila doslej neuspešna.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič se je danes v okviru vladnega obiska v obalno-kraški regiji odzval na vest.

Uvodoma je povedal, da navedbe ki jih je danes zasledil v medijih, ne držijo in jih ostro zanika: ''Pošto sem dvignil, kot lahko tukaj vidite. Izpostavim naj, da sem že od samega začetka pred več kot dvemi, ko sem bil seznanjen s to zadevo, z vsemi sodeloval in tudi v mojem interesu je. da se ta zadeva čim prej razišče,'' je dejal, pokazal dokumente in dodal, da se mu dela neupravičena škoda.

Kot je zatrdil, je sodišču tudi predlagal, da v postopek angažira grafologa, saj so originale vseh podpisov iz tega obdobja notarsko overjeni. Nadalje je rekel, da so že priče v predkazenskem postopku povedale, da z njim niso nikoli sodelovale, in da ne ve, kdo stoji za zadevo: ''Prvič sem bil seznanjen s tem, ko sem dobil vabilo, da se oglasim na PU Murska Sobota,'' je povedal.

Na vprašanje, kdaj je pošto prevzel, je dejal, da so jo ''vročili že pred mesecem dni,'' prevzel pa jo je najkasneje prejšnji teden''.

dezurni@styria-media.si

Marjan Dikaučič Dikaučič Slovenija Minister gradi, komunalnega prispevka pa ni plačal. Grozi mu rubež
 
Komentarjev 7
 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 16:01 19.oktober 2021.

  Ja v Dobrunjah načrtujejo zapor hotelskega tipa 5 zvezdic. Da se bodo kriminalci dobro počutili s paketom all inclusive. Pokradejo in plasirajo denar v tujino tu bodo pa lepo počakali na čas uživanja na naše stroške.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 15:57 19.oktober 2021.

  Tega da ne prevzamejo pošte enostavno ne razumem . Če jaz ne prevzamem pošte jo po 15 dneh poštar vrže v nabiralnik in se šteje kot da je vročena. Ali ne velja to za vse???

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 15:56 19.oktober 2021.

  Tega da ne prevzemajo pošte enostavno ne razumem. Če jaz n

Sorodne novice