Slovenija
18378 ogledov

Tako prebrisano je sindikatu UKC ukradla skoraj sto tisoč evrov

denar bankovci Profimedia
Od leta 2013 do 2019 si je polnila žepe na račun sindikata.

Delo poroča, da so v sindikatu ljubljanskega kliničnega centra, ki ima okrog tri tisoč članov, leta 2019 ugotovili, da je od leta 2013 poniknilo skoraj sto tisoč evrov. Blagajničarka je po tem, ko so jo v sindikatu "stisnili v kot", priznala poneverbe, zato so jo odpustili in zadevo predali policiji.

Kot so pojasnili za Delo, je bilo kršitve skoraj nemogoče odkriti, saj da so bili "načini poneverb domišljeno prebrisani", poleg tega so večinoma poslovali z gotovino, z blagajno. A kljub temu so nekateri računovodski izkazi odstopali, zato so jih vzeli pod drobnogled.

Šlo je za denar od članarine, oddajanja počitniških kapacitet in vplačil za vzajemno pomoč.

"Nekdo je na primer lahko plačal 200 evrov za letovanje, zaposlena mu je izdala račun, kasneje pa je ta račun popravila na sto evrov, sto evrov pa je zadržala zase," Delo navaja primer, kako je goljufala zaposlena.

Zadeva je zdaj v predkazenskem postopku, ožje vodstvo sindikata pa je ponudilo svoj odstop.

Podobna afera se je zgodila tudi v Sindikatu strojevodij Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • bobubob 07:49 13.julij 2022.

    Za toliko 'zdravstvo' ugledni in spoštovani 'ugledneži' oropajo vsak mesec. Pa se jim nič ne zgodi. Ker so preveč znani. In to že desetletja, od rajnke kraljevine juge dalje. Volilci pa jih volimo, nekdaj, ker ni bilo izbire, danes, ker ...prikaži večr izbire na maramo. Ker volimo 'varno stran'. Samo da je levo ali desno, bognedaj karkoli drugega. Posledica genske manipulacije leta 45+, takrat so to delali s puško. Danes z iglo. 'Obdelavi' so se obakrat lahko ognili le tisti z zvezami. Običajno najslabši.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:13 12.julij 2022.

    Ženska je vzela tam kjer je lahko, kako se to dela se je pa učila italkk od vodstva, od naših politikov, poslovnežev,... V bistvu sploh ni naredila nič nenavadnega za Slovenijo.

  • Naklonsky 14:02 12.julij 2022.

    Sindikalisti so večinoma levaki, kaj bluzite!