Slovenija
50553 ogledov

Tako razkošno je živel Jure Janković

Jure Janković Benjamin Kovač
Iz dokumentov davčne uprave je razvidno, kaj vse si je privoščil mlajši sin ljubljanskega župana.

Javnost še vedno razburja odpis dolga Juretu in Damijanu Jankoviću v višini 29 milijonov evrov dolga. Sinova ljubljanskega župana sta ob tem dejala, da jima kljub odpisu dolga ni lahko. 

Medtem pa RTV Slovenija poroča, da je iz dokumenta davčne uprave razvidno, da je v letih od 2006 do 2010, Jure Janković živel precej razkošno. Iz dokumentov je med drugim namreč razvidno, da si je kupil luksuzno terensko vozilo za 140 tisoč evrov, v dveh letih je za najem razkošne jahte porabil več kot 180 tisoč evrov in za gorivo v le dveh tednih porabil več kot 8.000 evrov. Za življenjske izdatke naj bi porabil 800 tisoč evrov. 

Kot še poroča RTV Slovenija, je davčna uprava ugotovila, da je Jure Janković v preteklosti prijavil za 56 tisoč evrov prihodkov, skupaj pa je zapravil kar 2 milijona in 300 tisoč evrov.  

Zoran Janković odziv Slovenija Šarec o odpisu dolga Jankoviću: "Za tak zakon ste glasovali skoraj vsi"

O odpisu dolgov danes razpravlja tudi komisija za nadzor javnih financ. Člani komisije, ki ji predseduje Anže Logar (SDS), na predlog poslanske skupine SDS obravnavali zlorabe postopka poenostavljene prisilne poravnave in njihove javnofinančne vplive. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 49
  • Avatar drecos
    drecos 12:33 19.februar 2020.

    golazen lopovska

  • vojko19 08:24 13.september 2019.

    kje so bili državni biriči,ki vlečejo plače, obiskujejo samo siromake !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • Avatar Žare Dolenc
    zare 21:01 12.september 2019.

    Po toči zvoniti je prepozno. Po balkansko:" Piši kuči propalo." Zaseda lahko sto in ena komisija z sto in enim Anžetom. Odpisano je in tako bo tudi ostalo. Nihče ne bo nikogar pozval na odgovornost, kaj šele, da bo kdorkoli ...prikaži več sankcioniran. V SLO ne.