Slovenija
27573 ogledov

Tako se bodo danes gibale nevihte

Nevihte
Našim krajem se od zahoda bliža vremenska fronta. Že danes se lahko pojavijo plohe ali nevihte. Na teh območjih jih lahko pričakujemo.

V noči na torek bo naše kraje dosegla hladna fronta. "Že danes se lahko v popoldanskih urah na zahodu pojavi nekaj padavin v obliki ploh ali neviht, ki pa ne bodo močnejše narave. Predvsem na območju gorskih pregrad lahko pričakujemo kratkotrajne nalive. Nekoliko bolj nestabilno bo v torek, ko bodo nevihte zajele večji del države, vendar ne bo govora o močnih pojavih," napovedujejo pri vremenskem portalu Neurje.si.

Agencija RS za okolje je za zahodni del države razglasila rumeno opozorilo zaradi neviht. To pomeni, da so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Za območje osrednje in severovzhodne Slovenije je razglašeno rumeno opozorilo zaradi vetra. Rumeno opozorilo pomeni, da lahko pričakujemo veter z močjo od 50 do 70 kilometrov na uro. Veter lahko maje drevesa in lomi manjše veje. Priporoča se dodatna previdnost v prometu, ne zadržujte se na potencialno nevarnih mestih.

Na agenciji za okolje napovedujejo, da nas v torek čaka spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. "Padavine se bodo dopoldne od severozahoda razširile nad večji del Slovenije. Krajevno bodo možni krajši nalivi in močnejši sunki vetra. Popoldne se bo od severozahoda začelo jasniti," pravijo. "Če v tem tednu na delovno mesto kolesarite (tudi v okviru tedna mobilnosti), jutri ne pozabite na pelerino," dodajajo.

V sredo nas čaka najbolj stabilno vreme v tem tednu. "Od zahoda se bo našim krajem znova bližala višinska dolina hladnega zraka, ki bo v drugi polovici tedna vplivala na vreme pri nas. Postopno se bo krepil jugozahodni veter. Tako v četrtek kot tudi v petek kaže predvsem v zahodni polovici države na več oblačnosti ter občasne krajevne padavine. Več sonca in suhega vremena pa bo predvidoma v vzhodni Sloveniji," opišejo razmere v prihodnjih dneh.

"V soboto bo občasno deževalo tudi drugod, ni pa še zanesljivo, koliko bo padavin. Od nedelje dalje kaže na suho in spet bolj sončno vreme z meglenimi jutri in dopoldnevi. Temperature bodo večinoma od 20 do 25, ob sončnem vremenu še kakšno stopinjo višje," je razvidno iz napovedi za obdobje od 22. do 26. decembra.

daljša vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boštjan Bratina 15:39 18.september 2023.

    je razvidno iz napovedi za obdobje od 22. do 26. decembra. Aha to je torej že napoved za božič, ki bo ob takih temperaturah spet brez snega. Dejte se prosim mal zresnit pa vsaj za sabo 1x preberte kaj napišete.