Slovenija
19041 ogledov

Tako se danes pomikajo nevihte

Oblaki Profimedia
Ponekod po državi se že pojavljajo padavine. Kako se bodo te gibale čez dan in kakšno vreme sledi?

Med drugim se to dopoldne že ppojavljajo posamezne padavine na Dolenjskem, nekaterih krajih na širšem ljubljanskem in novogoriškem območju. Vremenoslovci padavine napovedujejo tudi v nadaljevanju dneva; na Arsu izpostavljajo, da bodo te predvsem sredi dneva in popoldne, tudi zvečer in ponoči bodo po njihovih napovedih tu in tam še krajevne plohe, sprva tudi kakšna nevihta. 

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Na portalu neurje.si medtem objavljajo, da bo krajevnih ploh in neviht sprva več v pasu od Dolenjske do Gorenjske, kasneje pa se lahko nekaj manjših neviht pojavi tudi drugod po državi. Ob nevihtah so možni nalivi, sunki nevihtnega piša in manjša toča.

Padavine tudi za vikend

Vremenoslovci na Arsu za jutri napovedujejo sončno vreme, bolj oblačno bo po njihovih napovedih v vzhodnih krajih. Predvsem popoldne bodo še nastale posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.

V nedeljo, dodajajo, bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bodo možne manjše krajevne padavine. 

Prihodnji teden lepše 

V ponedeljek bo sončno in topleje; vremenoslovci pojasnjujejo, da se bo prihodnji teden iznad jugozahodne Evrope k nam razširil anticiklon, naši kraji bodo pod vplivom suhih severnih do severovzhodnih vetrov.

Kot napoved sklenejo na Arsu, kaže na suho in sončno vreme. Zelo toplo bo, najvišje temperature bodo večinoma med 25 in 30 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Poletje Vreme Slovenija Poletje za vogalom. Kdaj in koliko se bo ogrelo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.