Slovenija
92 ogledov

Tako se je goljufalo pri štipendijah

Pisma zurnal24.si
Bralka nam je razložila, kako se je goljufalo pri štipendijah za deficitarne poklice.

Bralka nas je poklicala in nam povedala, kako se je goljufalo pri štipendijah za deficitarne poklice. Edini kriterij za pridobitev je bil namreč čas oddaje vloge, zato so se nekateri znašli po svoje. 

"Ko sem bila na kavi, sem slišala, kako se je goljufalo pri štipendijah za deficitarne poklice. Nekdo, ki dela na pošti, je dal malo čez deveto na tehtnico kuverto z dvema listoma papirja in natisnil znamko, na kateri se vidi čas oddaje pošiljke. Ko je bila vloga objavljena, so jo izpolnili in jo namesto praznih listov papirja dali v ovojnico ter odposlali. Uradni čas oddaje je bil tako že nekaj minut čez devet, tako da bi otrok gotovo dobil štipendijo," nam je razložila bralka. 

V praksi bi bilo to nemogoče izvesti tako hitro

Ker je bila vloga za štipendijo objavljena šele ob devetih, spletna stran sklada pa je bila zaradi navala nedostopna, je praktično nemogoče, da bi vlogo nekdo natisnil, izpolnil, odnesel na pošto in oddal v nekaj minutah. 

Sklad za štipendije smo vprašali, če so opazili kakšen tak sumljiv primer in kdaj je bila na pošti oddana prva pošiljka. Njihove odgovore bomo objavili, takoj ko jih prejmemo. 

Razpis so sicer razveljavili, 4. septembra bodo objavili novega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • smejka 18:11 27.avgust 2015.

    Al ste bolani al pa plačani,za politično podpihovanje....aja...g.Janša je danes bil na kosilu.Ste zadovoljni?

  • pipo444 16:15 27.avgust 2015.

    Z državo v kateri državljani tako mislijo je nekaj hudo narobe.

  • Zvonka Facija 15:37 27.avgust 2015.

    Jaz pa zaradi domnevnega "goljufanja" nisem niti jezna, niti razočarana....v kakršni lopovski državi živimo, se ne čudim, da se vsak znajde po svoje...