Slovenija
85 ogledov

Tako so si krivdno odpuščeni policisti uredili nadomestilo

Zoran Petrovič Gregor Katič
Od peterice krivdno odpuščenih policistov, sicer članov vrha Sindikata policistov Slovenije, si je četverica uredila službe za kratek čas, da so bili nato upravičeni do nadomestila za brezposelnost, poroča Večer.

Spomladi je pet policistov dobilo krivdne odpovedi zaradi vpletenosti v afero Koprivnikar.  Po koncertu, ki ga je imel s svojo skupino, so postavili zasedo ministru za javno upravo, saj so računali, da ga bodo ujeli pijanega za volanom in da ga bodo tako diskreditirali kot vladnega pogajalca. 

Vseh pet se je takoj zaposlilo v različnih podjetjih, kot poroča Večer, pa je šlo za dogovorjene zaposlitve, saj le eden še dela, vsi drugi pa so po enem mesecu ali dveh dobili odpovedi oziroma jim je pogodba prenegala, tako da na zavodu upravičeni do denarnega nadomestila. Po krivdni odpovedi jim namreč nadomestilo ne pripada. 

Prejema nadomestilo in dela na sindikatu

Zoran Petrovič, predsednik sindikata, se je zaposlil v detektivski agenciji, a kot pravi, ni opravljal detektivskih nalog, saj je to dve leti po odhodu s policije prepovedano, ampak na IT-sistemih, po dveh mesecih pa dela ni podaljšal, saj bi zaradi sindikalnih obveznosti moral manjkati dva do tri dneve na teden. Tako zdaj prejema nadomestilo za brezposelnost in dela v sindikatu. 

Glede drugih odpuščenih policistov je Petrovič potrdil, da so bili zaposleni za določen čas:  "Saj nekako moramo preživeti," je dejal. Dodal je še, da se trudijo najti službe in da bo eden od njih prihodnji teden začel delati na blagajni v trgovini, še poroča Večer. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Igor Đukanović 11:31 25.november 2016.

    Nimam nič proti simpatičnemu ministru Koprivnikarju. A dejstvo, da od vseh slovenskih policistov, ki zlorabljajo službena pooblastila tja od neustreznega parkiranja službenih avtomobilov med dvigovanjem gotovine z bankomata dalje, službo izgubili ravno tisti, ki so zakonito preverjali alkoholiziranost udeleženca v ...prikaži večv prometu, kaže, da živimo v diktaturi.

  • sintesi 07:53 25.november 2016.

    se strinjam, ampak kaj je skrivanje po grmovjih z radarji, VEDNO na mestih kjer je omejitev smešno nizka in ni nobenih črnih točk drugega kot ČAKANJE NA NA ŽRTVE, TOREJ NAS NAVADNE SMRTNIKE, PO NAVODILIH NADREJENIH!!!!! Težava je samo v ...prikaži več tem, da so se POLICISTI dogovorili, da počakajo Koprivnikarja, če KOPRIVNIKAR ali CERAR da navodila vodjem policijskem postaj, da policisti MORAJO s kaznimi prispevati v državno blagajno določen znesek, je pa u redu al kaj! Kolk smo ene naivne ovce slovenci!!!!!!!!!!!!!!!! Bivši policist mi je to sam povedal in tudi zaradi takega dela je danes BIVŠI policist, človek je bil prepošten in tega ni hotel početi!!!!!

  • ode 18:50 24.november 2016.

    Vsak prejemnik nadomestila za prezposelnost mora obvezno aktivno iskati zaposlitev s tem, da se s prošnjami javlja na raspise za prosta delovna mesta. Poleg tega se mora udeleževati predpisanih programov, tečajev in izobraževanj, ki juih organizira Zavod za zaposlovanje. Kdor ...prikaži več se naštetemu izogiba, izgubi status prejemnika nadomestila. Seveda to velja samo za navadne smrtnike, kar pa bivši policaji vsekakor niso. Novinarji bi morali spremljati njihove aktivnosti na Zavodu.