Slovenija
22802 ogledov

Tako velik fant je danes Kris, za katerega je Slovenija zbirala denar

Kris Zudich Jaka Ivančič Kris Zudich
Že štiri leta so minila, odkar je Kris Zudich prejel gensko zdravilo zolgensma. Zgodbe, kakršna se je izpisala septembra 2019, so redke.

Slovencem je uspelo v enem tednu zbrati 2,3 milijona evrov, kolikor je stal odmerek zdravila, ki ga je potreboval Kris, ki mu je bila postavljena diagnoza spinalna mišična atrofija. Takrat je imel le še štiri mesece časa, saj je moral zdravilo zolgensma prejeti pred dopolnjenim drugim letom.

Kris oziroma njegovi starši so se zdaj oglasili preko Facebooka. "Tudi letos že drugič v letu praznujem rojstni dan. Dan, ko sem pred 4 leti, zahvaljujoč vaši podpori, prejel gensko terapijo. Dan, ki je meni in moji družini za vedno spremenil življenje," so zapisali in dodali: "V vmesnem času sem uspešno prestal operacijo hrbta, tako se bom lahko končno rešil steznika. Pravijo, da sem izredno radoveden in veliko govorim. Pravijo, da mora biti v družbi prva in zadnja beseda vedno moja. Pravim, da je tako tudi prav. Vse to je mogoče zaradi vas. Zato se vam vedno znova vsem skupaj in vsakemu posebej zahvaljujem za pomoč. Velik objem vsem, predvsem pa mojim soborcem, ki se borijo in vztrajajo iz dneva v dan."

 

Komentarjev 5
  • Kmodri 21:36 22.november 2023.

    Koliko je še Krištof pa zanje ne vemo!

  • Luksi 20:46 22.november 2023.

    Lepo, vsaj enkrat smo nekaj prav naredili.👍

  • bi_ba 18:50 22.november 2023.

    Prijazen fantič! Bo lahko normalno hodil v šolo, hodil, tekel in odrasel lahko skrbel zase?