Slovenija
21899 ogledov

Tako visoko se bodo povzpele temperature

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Profimedia
V prihodnjih dneh lahko pričakujemo, da se bodo temperature povzpele čez 30 stopinj Celzija. Tako visoko bo šlo že v nedeljo.

Pred nami je nekaj dni sončnega vremena z visokimi dnevnimi temperaturami.  V nedeljo bo po podatkih agencije za okolje sončno s popoldansko kopasto oblačnostjo. Medtem ko se bodo najnižje jutranje temperature gibale od 12 do 17 °C, se bodo čez dan najvišje dnevne temperature gibale od 30 do 34 °C.

V ponedeljek in torek bo sončno in vroče. Na severu države bo možna kakšna ploha, pravijo na agenciji za okolje. Sončno in vroče bo tudi v sredo, pri čemer bo verjetnost za nevihte v severni polovici države popoldne naraščala.

"Nestanovitno vreme se bo predvidoma nadaljevalo vsaj do petka, nato pa bo verjetnost za plohe in nevihte nekoliko manjša. Vročina bo nekoliko popustila, bo pa lahko bolj soparno," obete za dneve med 12. in 17. julijem opišejo na agenciji za okolje.

dolgoročna napoved | Avtor: Arso Arso

Vročinski val pričakujejo tudi na Hrvaškem, kjer v teh dneh dopustuje veliko Slovencev. Vrhunec vročinskega vala pričakujejo v torek ali sredo, ko naj bi se v nekaterih delih države segrelo tudi do 40 °C. Za sredo so hrvaški vremenoslovci izdali oranžno opozorilo zaradi vročine. V četrtek naj bi se prehodno ohladilo, nato pa naj bi spet pritisnila vročina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.