Slovenija
123 ogledov

Tako zagreto se pogajajo za vas

Žurnal24 main
Naročniki Siola, ki želijo prekiniti pogodbo, ker so ostali brez programov Sport Kluba, imajo samo še nekaj dni časa.

"Lahko jih imajo že jutri, vse je odvisno od Siola," je na vprašanje, ali bodo naročniki Siola v programski shemi kmalu spet imeli programe Sport klub odgovoril Marko Simeunović, direktor podjetja IKO Media Pro. 

Prav zagreto se ne pogajajo

"V petek, 25. oktobra, so poslali neka vprašanja in to je  bil prvi kontakt po več kot treh tednih. Pred tem smo bili zadnjič v stiku 2. oktobra. Morda je to dobro izhodišče za naprej," pravi Simeunović. 

Na Telekomu so sicer pred dvema tednoma trdili, da se "v dobro svojih naročnikov" s ponudnikom pogajajo. Vprašali smo jih, ali drži, da so bili tako nedejavni in zakaj.

S Telekoma so nam odgovorili, da se pogajajo, a podrobnosti do sklenitve dogovora ne bodo komentirali, "sta pa za pogajanja vedno potrebni dve strani, ki skupaj iščeta rešitve".

Le še nekaj dni brez kazni

Spomnimo, pogodba za oddajanje teh športnih programov je Siolu potekla 1. oktobra in le še nekaj dni (po splošnih pogojih je rok 30 dni) lahko zaradi spremembe programske sheme naročniki Siola brez odpovednega roka in pogodbenih kazni prekinejo naročniško pogodbo. 

Programe bi vseeno lahko gledali

Simeunović je še dodal, da tako kot Siol tudi Amis nima veljavne pogodbe in se o novih pogojih še pogaja, a programe vseeno predvaja, do konca pogajanj pa bodo, če bodo ta neuspešna, plačevali po stari ceni. Isto so, pravi Simeunović, predlagali tudi Siolu, ki pa se za to možnost ni odločil. 

"Izjava Marka Simeunoviča, da so nam ponudili možnost, da programe Sport Klub predvajamo po enaki ceni do konca pogajanj, so neresnične," trdijo v Telekomu, kjer pravijo, da tovrstnega predloga niso dobili.

"Če nas ni v Siolovi programski shemi, imamo manj gledalcev," pa je Simeunović zavrnil namige, da želijo pomagati Telemachu, s katerim so lastniško povezanih in dodal, da ima njihove programe tudi T-2 in še mnogo drugih operaterjev, ne le Telemach. 

Komentarjev 17
  • Objektiven 09:57 05.december 2013.

    Sem slišal danes od kolega, da jih je Siol klical in jim ponujal akcijo paket HBO namesto športa in sportklubov. Neverjetno, kaj se gre ta Siol!! Tud kolega pravi, kaj mu bo hbo (kjer se vrtijo isti filmi po večkrat ...prikaži več na dan), če ga pa šport zanima (fuzbal, košarka, hokej, liga prvakov, tenis, ...). Sedaj mu je še prekipelo, ker ga je Siol lagal dva meseca! Rekli so mu, da bodo sportklubi do konca novembra spet v shemi, in kje so?? NI JIH! In jih tudi NE BO. Vsem, ki imate Siol svetujem, da čimprej zamenjate operaterja. Čimprej, če hočte zdele v decembru spremljati Ligo prvakov in božično ter novoletno tekmo angleške premier lige.

  • Objektiven 09:52 05.december 2013.

    Poss, T-2 nima SK Prime zaradi tega, ker je T-2 kakšno leto nazaj na lopovski način kradel signal za ta program in ga predvajal svojim naročnikom, plačeval pa ni nič. Kot je Ozbej povedal oziroma je uporabil besedo "piratiziral". Jaz ...prikaži več sportklub razumem, ker saj tudi ti (Poss) najbrž nikoli več ne bi posodil nekomu nekaj, če bi ti ta posojeno vrnil namerno poškodovano ali bi te okradel na nek način. Iskreno, edini Telemach od operaterjev, da se trudi za naročnike in jim ni vseeno za nas. Zdaj so še bolj globoko posegli v razvoj slovenskega športa (hokej - Olimpija; v košarko že tako vlagajo že vrsto let).

  • Andrej Albreht 12:41 02.november 2013.

    Slovenci imamo zaradi takih kot je Siol najdražji internet in vse kar spada zraven.