Slovenija
34831 ogledov

Tako zelo konkretno minister Loredan Bešič odgovarja Kreku

Danijel Bešič Loredan, Aleš Šabeder Anže Petkovšek Novinarska konferenca, na kateri je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan skupaj s svojima svetovalcema Tjašo Vidic in Alešem Šabedrom predstavil ožjo ekipo in načrt dela.
"Predsednik vlade zahteva zamenjavo, minister za zdravje je samo eksekutor," trdi direktor NIJZ Milan Krek. Minister odgovarja v enem stavku.

"Minister za zdravje mi je v zadnjih dneh, ko se pogosteje slišiva, zaupal, da je njegov cilj depolitizacija zdravstva. Pa poglejmo, kako je to videti v praksi: Danijel Bešič Loredan že tri dni pritiska name, ki sem dokazano nepolitični kader in ki sem bil na položaj direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje postavljen preko javnega razpisa, da odstopim kot direktor. Pravega razloga ne zna navesti, ponavlja, da pač ne bova mogla delati skupaj,'' je za Portal Plus zapisal direktor NIJZ Milan Krek. Več tukaj: 


Milan Krek Slovenija Krek razkril, kako nova vlada pritiska nanj in njegove kolege Milan Krek Slovenija Slovenija Krek o političnih pritiskih nanj

Krek: Ne mislim odstopiti

Milan Krek | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Spomnimo, Krek je bil na mesto direktorja NIJZ za štiriletni mandat imenovan konec aprila 2020. Po tem, ko so prejšnji teden nekateri mediji poročali, da je Krek odstopil, je ta navedbe medijev zanikal. "Ne nameravam odstopiti, ker bi odstop škodoval NIJZ, ki potrebuje kontinuiteto vodenja in nadaljevanje dela zadnjih dveh let, ko je bil vedno pozitiven. NIJZ je razvojno usmerjen, pripeljali smo številne nove programe."

Bešič Loredan: Nisva govorila o odstopu

Na petkovi novinarski konferenci je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan potrdil, da sta s Krekom govorila po telefonu, vendar da beseda ni tekla o njegovem odstopu. "Kaj bo Milan Krek naredil, je stvar Milana Kreka in ne ministra za zdravje," je dejal Bešič Loredan in poudaril, da direktorja NIJZ imenuje in odstavlja svet zavoda.

"Direktor NIJZ ne uživa ministrovega zaupanja in podpore"

Po tem, ko so se danes spet pojavile obtožbe, da minister pritiska na Kreka, smo na ministrstvo poslali več vprašanj, ki se nanašajo na zadnje dogajanje oziroma domnevne pritiske. Odgovorili so nam v enem stavku: "Direktor NIJZ ne uživa ministrovega zaupanja in podpore. Vse ostalo je v domeni sveta zavoda NIJZ."

Komentarjev 47
  • Plavi-mil 10:36 07.junij 2022.

    Se vidi, da pojma nima o politiki, prvo uro ga je taubi nategnil, mogoče je res misli, da bo lahko kaj naredil, pa se mu počasi že svita, da je samo lutka taubija in globoke države.

  • MK 09:12 07.junij 2022.

    barabe levičarske totalno nas bodo zapufale s svojimi poskusi.... ko se bodo dohtarji navadili svežega dotoka denarja se ne bodo ustavili

  • Avatar Leon
    Leon 08:07 07.junij 2022.

    Anton Olaj se je poslovil z lažmi, a namesto mirnih upokojenskih dni ga čakajo - sodni postopki .......Krek mu bo sledil do Doba .