Slovenija
32 ogledov

Takoj pomeni "enkrat že"

Takole so sredi januarja ob Kodričevi hiši o začasni in trajni rešitvi razpravlj Žurnal24 main
Sanacija podora. Po dveh mesecih pri Kodričevih pod gradom še vse kot prej.
Ponudbe za postavitev lovilnih mrež smo pričakovali že v torek.
Rado Gobec

  Sevnica. “Čakamo, da bo KŠTM kot lastnik zemljišča očistil pobočje in posekal viseče drevje ob opuščenem kamnolomu, potem bomo postavili lovilne mreže,” je povedal Rado Gobec z Občine Sevnica. Po njegovih besedah KŠTM tega ni mogel postoriti zaradi neugodnih vremenskih razmer,

KŠTM. “Iskali smo izvajalca sečnje, ga izbrali, vendar pogodba z njim še ni podpisana. Ko bo, bomo začeli posek dreves in grmičevja; tudi na zgornjem robu kamnoloma, čeprav tisti del zemljišča ni v našem upravljanju,” je očitke o počasnem ukrepanju zavrnila direktorica zavoda KŠTM Mojca Pernovšek.

čeprav so gozdarji že pred časom izdali odločbo o sečnji, pridobljeno pa je tudi soglasje Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine Celje. Postavitev lovilnih mrež bo le začasna rešitev, ki jo je ob sprožitvi podora ob opuščenem kamnolomu predlagal geomehanik Sergej Venturini. “Začasne rešitve se je treba lotiti takoj,” je pred slabima dvema mesecema dejal Venturini.

Kdaj trajna rešitev
Trajne rešitve letos ne bo, ker je treba narediti obširen projekt, saj gre za strmo pobočje in za hiše pod njim, ki so ogrožene,” je razložil Gobec. Ob tem je priznal, da na občini nimajo še niti ponudbe za začasno rešitev, zato tudi ne vedo, kakšna bo cena postavitve lovilnih mrež, kaj šele trajne 
sanacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.