Slovenija
14396 ogledov

Takole so skrili novi radar na Šmartinski

Radar na Šmartinski cesti Žurnal24
Naključno ali načrtno?

Že smo pisali, da so se v Ljubljani odločili okrepiti nadzor nad prehitrimi vozniki. Tako so že stekli postopki za namestitev radarskega sistema v radarska ohišja na Zaloški cesti, Dunajski cesti in Šmartinski cesti, v kratkem pa bodo namestili tudi ohišje v Črni vasi. Šli smo po sledeh novih radarskih ohišij in opazili, da so ga mestne oblasti na Šmartinski cesti (med BTC-jem in Petrolom v smeri proti centru) postavile tako, da ga mnogi ne bodo opazili "do zadnjega".

Nad njim je namreč precej vej nizko visečih dreves, ki z razdalje onemogočajo oz. blokirajo pogled na radarsko ohišje. Trenutno sicer radarski sistem v ohišju še ne deluje, so nam v začetku tega tedna sporočili iz Mestne občine Ljubljana, je pa že postavljena opozorilna tabla z napisom "merjenje hitrosti". O tem, kdaj bodo novopostavljena radarska ohišja začela lov na (pre)hitre voznike, bodo v Mestni občini Ljubljana javnost obvestili še pred pričetkom izvajanja meritev. 

Takole izgleda radar na Šmartinski cesti z nekoliko večje oddaljenosti ...

Radar na Šmartinski cesti | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Idioti 09:28 14.september 2023.

    Odjebite omejitve 30 , kajti večina tempomatov deluje šele pri 40 !!!

  • Idioti 09:27 14.september 2023.

    Postavite stalne radarje v sam Šentviški predor pod najnujnejše , kajti če v nesreči začne goreti , bo škoda ogromna in promet bo zastal za pol leta v LJ. Danes dežuje , tunel moker ampak to KRETENOV in IDIOTOV ne ...prikaži večne moti , da v njem vozijo 100 in več !! Ukrepajte takoj , da se potem ne boste zgovarjal , da ni denarja ! Če je zavarovalnica pametna , bi ona sama dala potreben denar !

  • radovednica 08:33 14.september 2023.

    Upam, da bodo še naprej tako malomarni in pustili rasti veje dreves, ne samo preko pregleda radarja (če se ne vidi avtomobil in njegova registerska tablica, se lahko obrišejo pod nosom) ampak bo kmalu prerasle tudi območje nad cesto. Če ...prikaži več pa bodo veje odstranili, radar ne bo več "neviden". Kmečka logika ali ne? Sicer pa bo tudi ta "neviden" le dan ali dva, potem se ve, pa še oznaka za merjenje hitrosti mora stati.