Slovenija
3431 ogledov

Takšen bo račun za Pop TV in Kanal A

pop Anže Petkovšek
Izvedeli smo, kakšno mesečno naročnino na Pop TV in Kanal A boste morali plačevati oziroma jo bo za vas plačeval vaš operater.

Telemach in Telekom sta že podpisala, da bosta plačevala za Pop TV in Kanal A, Amis je menda tik pred podpisom, T-2 je tudi že napovedal, da programi Pro Plus ostajajo v ponudbi. V pogodbi, ki jo je Pro plus poslal malim kabelskim operaterjem, za letos zahteva 2,93 evra, za prihodnje leto pa 4,88 evra na mesec za vsakega naročnika. Objavljamo zneska z DDV (brez DDV je mesečna "naročnina" 2,4 evra letos in štiri evre prihodnje leto), saj bo z DDV tudi znesek, ki ga boste morali plačati na položnici. 

Pogodba pop tv | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Malim operaterjem so menda le poslali odpovedi veljavnih pogodb in osnutke novih, s štirimi največjimi pa se je Pro plus posebej pogajal oziroma se še pogaja, ponudili so jim količinske popuste. Tako naj bi bila končna cena prihodnje leto za Telekom 3,66 evra, za Amis okrog 4,30 evra, za T-2 pa menda še višja (zneski z DDV). Gre za neuradne informacije, ki jih v nobenem podjetju ne želijo komentirati, saj gre za poslovne skrivnosti. 

Mali operaterji bodo skušali prek novoustanovljenega podjetja, ki naj bi podpisalo pogodbo v imenu vseh, zaradi večjega števila naročnikov izpogajati nižjo ceno, končna cena pa bo menda odvisna od skupnega števila naročnikov. S tem naj bi se strinjal tudi Pro plus. 

Televizija in daljinec | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Pravice do izbire ne bo

Nič ne bo tudi s pravico do izbire, ki so jo zahtevali mnogi uporabniki pa tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Želeli so, da se programi Pro plusa ponudijo kot plačljiv paket, kot na primer HBO. Iz osnutka pogodbe, ki smo ga pridobili v uredništvu, je jasno razvidno, da mora operater vse programe Pro plusa, to je Pop TV, Kanal A, Kino, Brio in Oto uvrstiti v osnovno programsko shemo oziroma pristopni program, o čemer smo že poročali. 

Pogodba pop tv | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Milijonska pogodba s podjetjema, ki imata enega zaposlenega

Pogodbo z operaterji sicer sklepata podjetji Pop TV in Kanal A in ne Pro plus. Podjetje Pop TV ima (po letnem poročilu za 2015) enega zaposlenega, Kanal A pa nobenega, njun direktor pa je finančni direktor Pro Plusa Matej Pregarc. Na Pro plusu so pojasnili, da morata pogodbo podpisati izdajatelja programa, to pa sta v registru medijev omenjeni podjetji in ne Pro plus. 

Signal izklopijo čez dobrih deset dni

Da bi lahko računal za svoje programe, bo Pro plus 16. januarja prenehal s prizemnim oddajanjem signala, kar pomeni, da Pop TV in Kanala A ne bo več mogoče spremljati prek sobne oziroma strešne antene.  

Da želi 1,22 evra nadomestila, je operaterjem pisal tudi Planet TV, a odločitve, ali so za to pripravljeni izključiti prizemni signal in izgubiti vse gledalce, ki imajo le anteno, še niso sprejeli.  

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 122
  • palčica22 18:56 31.januar 2017.

    Še tole za Amisove naročnike, 10. člen: V primeru da se naročnik ne strinja z izstavljenim računom ali odločitvijo/ravnanjem operaterja, lahko v roku petnajst (15) dni od prejema računa oziroma od odločitve/ravnanja operaterja (vendar najpozneje v šestdesetih (60)dneh od ...prikaži več izdaje računa ali od dne ko se je zgodil sporni dogodek, ki je predmet ugovora) poda pisni ali ustni ugovor (reklamacijo).Pisni ugovor mora biti vložen priporočeno po pošti, po telefaksu na številko 02620 63 25 ali v elektronski obliki na naslov reklamacije@amis.net. Če je naročnikposlal ugovor v elektronski obliki, lahko operater ob njegovem predhodnemsoglasju pošlje svojo odločitev o ugovoru po elektronski pošti na naslov skaterega je bil ugovor podan oziroma katerega je naročnik navedel v svojemelektronskem ugovoru oziroma dal ob svoji privolitvi. Ustni ugovor lahko naročnik vloži s klicem na telefonsko številko operaterja, pri čemer moranaročnik opozoriti, da vl

  • palčica22 18:17 31.januar 2017.

    Sam neki, naročena sem na optiko Trojka Flex in kot Si.mobilov naročnik imam tako ceno za vedno. Kako lahko potem oni meni zvišajo naročnino, če sem podpisala pogodbo. Naj mi to nekdo razloži. To pomeni, da gremo gospe in gospodje ...prikaži več lahko v skupno tožbo, mar ne? Edino to lahko pomaga, da v tem primeru stopimo skupaj. Zato sem prestopila k drugemu naročniku, ker je bila cena nižja, sedaj pa naj bi bila zopet na istem? Ma pa ja. Bo treba pogodbo prebrat, če imajo pravico spreminjat pogoje kakor komu paše. Pogodba je pogodba. Če podpišešnekaj pa to ne velja, kam pa pridemo. Čemu sploh potem pogodba, da se krši? Bomo nehal s plačevanjem tistim, ki se čez noč spomnijo, da lahko spet nekje negdo zasluži? Pa kriv ProPlus ali ne, zakaj bi operaterji nam nekaj vsiljevali. Naj speljejo to zadevo, kakor znajo, tako ali tako zaslužijo preveč, a brez nas in višanja cen nam. Naj pa odkupijo od ProPlusa ali pa enostavno pišejo iz sheme. Moje vprašanje vsem vam ... ali boste res plačevali višjo položnic

  • zdrej 19:20 08.januar 2017.

    Ina kako boš dosegel kanale brez reklam (mogoče samo, da ponudnik TV programa naredi še en program) oz preskakovanje reklam ( Predrago za ponudnika)?