Slovenija
741 ogledov

Takšen je odziv ministra Vizjaka na vloženo interpelacijo

Andrej Vizjak Vlada RS
Okoljski minister pravi, da gre za nadaljevanje političnega boja opozicije.

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak se je odzval na interpelacijo, ki je bila danes vložena zoper njega.

Kot je uvodoma dejal, gre po njegovem mnenju za nadaljevanje političnega boja opozicije zoper delo vlade v časih, ko beležimo naraščanje okužb in števila hospitalizacij, in njegovim odhodom v Glasgow na podnebno konferenco v naslednjem tednu.

''Veselim se te interpelacije, ker bom lahko jasno pojasnil še posebej očitke zoper zadnja razkritja glede lepljenke. Vseskozi sem se zavzemal za prosperiteto državne lastnine v gospodarstvu, ki so jo nekateri namerno izčrpavali,'' se je odzval na vsebino interpelacije.

Napovedal je, da bo zelo podrobno pojasnil poslovne poteze v Termah Čatež s strani Bojana Petana in njim povezanih oseb.

Zatrdil je, da spoštuje referendumsko odločitev oziroma ''daleč od tega, da je ne bi,'' in dodal, ''da še vedno verjame, da je bil zakon o vodah dober in so nasprotniki to zlorabili za svoje politične interese''.

Napovedal je tudi, da bo vsebino interpelacije podrobno preučil in v predpisanih rokih odgovoril: ''Upam, da bodo na koncu šteli argumenti, skozi odgovor na interpelacijo bom pojasnil, da gre za celo vrsto konstruktov zoper mene in celotno vlado,'' je dejal.

V zvezi z zadevo Terme Čatež je dejal, da je problem v porabi javnega denarja za odkup deležev odvisnih družb. Kot je napovedal, da bo pojasnil v odgovoru na interpelacijo, naj bi bil denar Term Čatež porabljen za to, da je Petan dvignil delež, pri čemer se je podjetje krepko zadolžilo: ''To je tisto, kar je v tej stvari glupo,” je rekel Vizjak.

Opozicijski poslanci v interpelaciji ministru Vizjaku očitajo nezakonito in netransparentno delovanje v škodo države, sprejem zakona o vodah, ki so ga na julijskem referendumu volivci zavrnili, načrtno omejevanje stroke in nevladnih organizacij pri sodelovanju pri pripravi zakonodaje in favoriziranje parcialnih interesov. Več o tem si lahko preberete spodaj:

Andrej Vizjak Slovenija Vložena interpelacija zoper ministra Vizjaka: to vse mu očitajo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 15:13 27.oktober 2021.

    Bla, bla, bla...Kriminalci sodijo v zapor in ne v parlament...Najbolje, da parlament preselijo na Dob in oni iz Doba pridejo v parlament...Verjetno bodo zaporniki bolje vodili državo in manj pokradli..