Slovenija
82083 ogledov

Takšen udarec vremena nas čaka prihodnji teden. Znane podrobnosti

Dež Epa
Poslabšanje, nižje temperature, obilne padavine. Znanih je že nekaj več podrobnosti, kaj nam prinaša prihodnji teden.

Da je pred nami novo poslabšanje vremena, vremenoslovci opozarjajo že nekaj dni. Na vremenskem portalu Neurje.si pišejo, da se bo sicer ciklonsko območje, ki bo nastalo ob prihodu občutno hladnega zraka, hitro pomaknilo proti vzhodu oz. jugovzhodu, vseeno pa - dodajajo - bo situacija "resna", kar se padavin tiče. 

"Čeprav je situacija precej oddaljena, se lahko vseeno na nek način predvideva, da bo tudi naše kraje ob pomiku jedra zajelo močno deževje, ki lahko znova poskrbi za porast hudournikov in proži nove ali že načete zemeljske plazove," opozarjajo pri omenjenem vremenskem portalu. 

Izpostavljajo, da trenutno še ni smiselno napovedati količine padavin po regijah, saj se bodo modeli še spremenili. 

Pri portalu ciklon.si/srednjeročna napoved medtem pišejo, da se bodo nevihtne celice po nekaterih izračunih začele pojavljati že v nedeljo popoldne na zahodu. Opozarjajo, da bo teh nevihtnih celic kar nekaj. "Lahko bo spet precej nevarno, saj lahko v kratkem času pade ogromna količina dežja na ponekod še vedno precej razmočena tla."

Pri portalu ciklon.si/srednjeročna napoved dodajajo, da za zdaj kaže, da bo glavnina padavin v ponedeljek popoldne in v noči na torek ter da se bo vremenska fronta nad nami zadrževala nekoliko dlje časa, saj bo nastal tudi sekundarni ciklon. 

Ohladilo se bo za okoli deset stopinj Celzija, v gorah lahko zapade tudi nekaj centimetrov snega. "Po prehodu ciklona lahko računamo na stabilnejši prvošolski dan, kakor tudi vikend, ki bo toplejši. O kaki vročini ni govora, kot je bila sedaj, bo pa prijetneje in bolj vzdržno," sklenejo napoved pri Ciklon.si.

Sneberje, poplave Naši prognostiki Slovenija "V jesenskih mesecih možnost poplav večja"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:33 26.avgust 2023.

    Nad okolico Gradca se je razbesnelo neurje: toča debela tudi 8 centimetrov

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:12 26.avgust 2023.

    Raje se spet pripravimo na poplave.Ja zdej jih ne bo, ker avstrijci ne bodo odprli zapornic

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:09 26.avgust 2023.

    Pred parimi leti je bilo 41 stopinj,vem ker sem posnel termometer,pa ni bilo take panike,prokleti pumparji