Slovenija
1212 ogledov

Taksi mama najstnikov

taximama Iztok Golob
Kranj. Taksistka upokojenka priljubljena pri najstnikih in njihovih starših.

Poklic. Taksistka Pavla je vse bolj priljubljena pri najstnikih, ki se v poznih nočnih urah vračajo z zabav v Kranju in okolici gorenjske prestolnice. Sicer mlade upokojenke se je prijel vzdevek Taksi mama.

Bedenje ni več potrebno

"Taksi mama je kot naročena. Kar nekajkrat sem čakala pozno v noč, da sem šla po končani zabavi po starejšega sina. Bedenje po napornem delovnem tednu ni bilo preprosto," pojasnjuje bralka Žurnala24 iz Nakla. Zdaj sinu naroči, naj se obrne na Pavlo. "Varno ga pripelje, pa še draga ni," pravi. Vožnja po navadi stane šest evrov.

Taksistka že osem let

Prav nizkocenovna ponudba je Pavlin temeljni cilj. "V Kranju sem zagotovo najcenejša. Osemdeset centov je startnina, 70 vsak kilometer. Ta cena je dostopna vsakomur," razlaga. Nočne ure je ne motijo. "Mene to delo veseli. Človek ga mora imeti rad. Težko je le, kadar je toliko telefonov, da ne zmorem sprejeti vseh," dodaja Pavla, ki taksi vozi že osmo leto.

Vzdevek ji je všeč

Vzdevek Taksi mama je ne moti. "Nisem več mlada, sem upokojenka," se zasmeji. Priljubljenosti pri najstnikih se zaveda. "Pogosto me pozdravljajo na cesti," pravi. "So prijetni. Včasih mi zapojejo, se pogovorimo. V glavnem se zabavam. Mi pa včasih tudi kdo pobegne in ne plača. Ampak to v taksislužbi ni nič nenavadnega," razkriva. Kot priznava, je prihodek zelo različen: "Odvisno od dela. Samo od tega bi težko preživela."

Komentarjev 4
  • angel 13:56 31.avgust 2011.

    Draga Tamara Lovrić, močno upam, da nisi bila v avtu tisti večer, ko je priljubljena gospa Pavla zapeljala v koruzo, ker je zaspala za volanom in je potem taxist Pero iz Kranja peljal naprej te najstnike, pa to še ni ...prikaži več vse... se vprašaš kako lahko celo noč vozi po Kranju , na vse zgodaj zjutraj pa že na letališču in to do večera... Vi vsi, ki mislite kako je prijazna vam želim samo srečno vožnjo z njo, saj jo predobro poznam in vem, da je NEvarna pa čeprav poceni...!!! Vožnja iz glavne ceste 50m v koruzo... kolikor mi je znano se gre v koruzo peš ali pa s kombajnom , ne pa s taxi vozilom...!!! Pa še nekaj.. Tamara! Srečno!

  • urska 09:14 26.avgust 2011.

    Gospa Pavla je super. Dobro vozi, je vedno zelo uglajena in prijazna! Za razliko nekaterih taksistov, ki znajo biti kljub njihovim visokim cenam še izredno osorni in nesramni,povrh vsega pa še nevoščjivi, namesto da bi stopili skupaj in vsi skupaj ...prikaži več dobro delali! Najlažje je sedeti, soliti pamet in kriviti druge za svoje ne-delo! Gospa opravlja svoje delo dobro in več kot odlično, in hvala bogu da v tem še uživa! Ko bi bilo več takih! Pa lep pozdrav

  • Tamara Lovrić 23:57 25.avgust 2011.

    Taxi mama je najboljša,vedno ko rabimo prevoz jo pokličemo.Je zelo prijazna in vedno nasmejana!!!Korenčkov kdo pa je danes še varen na cesti?Če ti je usojeno,ti pač je !joj a nimaš drucga dela kot tle nakladati Korenčkov.....zgleda da ti dela konkurenco ...prikaži več taxi mama!!!Če pa rabite prevoz pa kr pokličite jo=)LP