Slovenija
25410 ogledov

Policija objavila prijave: Takšna je nevarnost, da je omikron že pri nas

Omikron Profimedia
Od sobote do srede so policisti v 19 primerih napotili ljudi v 10-dnevno karanteno zaradi prihoda iz držav z različico novega koronavirusa omikron, od tega jih je 18 na številko 113 poklicalo samih.

Od sobote namreč velja določba iz vladnega odloka, ki določa obvezno karanteno za tiste, ki imajo prebivališče na območjih, kjer je bila ugotovljena prisotnost različice novega koronavirusa, poimenovane omikron, ali ki so se v zadnjih 14 dneh pred vstopom v Slovenijo zadrževali na teh območjih.

Osebe, ki so se zadrževale na ogroženih območjih 14 dni pred uveljavitvijo odloka, morajo o tem obvestiti številko 113, nato se jih napoti v karanteno, je pisalo v spremenjenem odloku, ki je začel veljati v soboto.

Tako so že v soboto policisti izdali pet karanten, od tega eno ob prihodu v Slovenijo na letališču, štiri pa so sledile klicu na številko 113. Še štiri klice so dobili v nedeljo, šest v ponedeljek, enega v torek in tri v sredo.

Od danes velja sicer še nekoliko spremenjen odlok. Tako potnike, ki so bili v zadnjih 14 dneh v Južni Afriki, Lesotu, Bocvani, Zimbabveju, Mozambiku, Namibiji ali Esvatiniju, od danes ob prihodu v Slovenijo poleg karantene čakajo še trije PCR-testi.

Prvega morajo opraviti takoj po vstopu v Slovenijo, nato pa še peti in deseti dan po napotitvi v karanteno na domu. Obvezne karantene ni mogoče predčasno prekiniti.

Še vedno pa velja, da morajo osebe, ki so iz naštetih držav vstopile v Slovenijo v obdobju 14 dni pred uveljavitvijo odloka, o tem obvestiti interventno številko 113 in se odpraviti v karanteno. PCR-test morajo opraviti takoj po klicu in na zadnji dan karantene na domu.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 24
 • bobubob 14:17 03.december 2021.

  Ni panike, Kitajci imajo že nov multikovid recept za 4. odmerek okuževanja. In bo mutiral lahko tudi še tisti baje edini stabilni del odtisa virusa....potem bomo šele valovali. Pa kaj bi, saj bomo kmalu vsi obvezno okuženi(oz. 'cepljeni'), zato bodo ...prikaži večo vsi zapleti kar naenkrat postali normalnost. Vse bo spet NORMALNO. Če bo slučajno kdo brez zapletov, pa bo sumljiv in takoj odpeljan na intenzivo....

 • Boschtjan Zupanchich 21:42 02.december 2021.

  Samo da ni že : https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi7gtGG_cX0AhVQ-aQKHaXwCbEQFnoECAQQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.ceneje.si%2FProizvajalec%2F13641%2Fomron&usg=AOvVaw2iboNlXAUcR8h_vo33jSTf

 • Avatar krucefix
  krucefix 21:11 02.december 2021.

  berite novice iz afrike,tam ne vedo o virusu popolnoma nič