Slovenija
4483 ogledov

Silovita nevihta včeraj razdejala Zreče, takšne so posledice

podivjana Dravinja zajem zaslona
Močna nevihta, ki je v sredo popoldne zajela občino Zreče, je povzročila veliko škode.

Območje občine Zreče je v sredo popoldne zajela močna nevihta s točo. Zaradi večje količine padavin so močno narasli hudourniki, voda je zalila ceste, na že tako razmočenem terenu so se sprožili še novi plazovi. 

Podivjana reka Dravinja v Zrečah (danes). Avtor: Luan Karavidaj

Posted by Neurje.si on Wednesday, 16 August 2023

Župan Zreč Boris Podvršnik si je z geologinjo že včeraj ogledal teren. "Nevihtna celica nam je v tej uri povzročila kar nekaj nevšečnosti, povzročila nove plazove in seveda poškodovala tudi dva nova objekta," je za Odmeve TV Slovenija povedal župan. Po njegovih besedah je bila nevihtna celica, ki je nastala včeraj popoldne, kot kaže unikatna za to območje. "Nahajala se je med Vitanjem, Roglo in Zrečami. V zelo kratkem času je nastala enormna količina padavin s točo. Dravinja je narasla nad mejo, ki smo jo zabeležili 5. avgusta. Poškodovalo nam je mostove v Radani vasi in Dobrovljah, ki v zadnjih poplavah niso bili poškodovani."

Na ceste je naplavilo nov material, zato so takoj začeli z njegovim odstranjevanjem, kjer se je to dalo. Poskušali so tudi preusmeriti vodotoke, da niso ogrožali hiš. Večjo težavo predstavljajo plazovi. "Že prej smo imeli okrog 17 plazov, zdaj jih beležimo okoli 25. To je za nas zelo zahteven zalogaj," je povedal. Dva objekta nista najbolj varna za bivanje, zato so predlagali, da dokler se ne ugotovi dejanskega stanja stanovalci v omenjenih objektih ne bivajo. Škoda na infrastrukturi je po njegovih besedah ogromna in se meri v milijonih evrih. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 08:37 17.avgust 2023.

    Ja, sem jo videl včeraj, ja, dvojna Je bila tista celica zlih duhov, ja !!! ! !!!