Slovenija
953 ogledov

Takšni bodo novi zapori ob Litijski cesti

Novi zapori na Litijski
1/2
ZAPS
Natečaj za izbiro najboljše rešitve za zapor ob Litijski je končan.

Ministrstvo za pravosodje je podelilo prvo nagrado na natečaju za namen reševanja prostorske problematike Zavoda za prestajanje kazni Ljubljana na območju ob vzhodni obvoznici in Litijski.

Avtorji izbranega projekta so arhitekti Urban Petranovič, Davorin Počivašek, Vid Žnidaršič, Urša Gantar, Nuša Gruden, Aleksi Vičič in Alenka Korenjak.

Novi zapori na Litijski | Avtor: ZAPS ZAPS

"Elaborat odlikuje velika stopnja tehnične in arhitekturne doslednosti, inovativnost pri programskem in urbanističnem umeščanju stavbnih teles v prostor ter obče izkazana skrb za kakovostno oblikovanje notranjih in zunanjih prostorov, zato je ocenjevalna komisija na osnovi navedenih ugotovitev predlogu prisodila prvo nagrado," je zapisala ocenjevalna komisija. Sedaj je na potezi naročnik, ki mora izvesti pogajanja z zmagovalcem natečaja. 

Zapor, zapornica Pridobitev Slovenija Ljubljana dobiva 70 milijonov vreden zapor

O gradnji novega ljubljanskega zapora se govori že kar nekaj let. Zdajšnja zaporska stavba na Povšetovi je dotrajana, tudi zgrajena ni, da bi v njej deloval zapor, hkrati pa krepko prezasedena, saj služi tako kot pripor kot zapor z zaprtim in polodprtim režimom prestajanja kazni.

Podrobnejši izgled izbranega najboljšega projekta si lahko ogledate na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 13:05 12.november 2017.

    Vsi prostori bodo klimatizirani in prezračevani. Po projektu bo v tretji kleti 25m plavalni bazen, več wellness masažnih bazenov, body builder telovadnica, finske savne, kino dvorana z prostorskim zvokom, več sob za srečanja preko noči z zakonskimi partnerji, knjižnica in ...prikaži več čitalnica, računalniška dvorana, klubski prostori za svobodne aktivnosti itd itd