Slovenija
783 ogledov

Takšni so načrti bodočega ministra za okolje

Simon Zajc Saša Despot
Vodenje resorja, ki ga je zapustil Jure Leben, se obeta Simonu Zajcu.

Državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Simon Zajc, ki se mu na povabilo SMC obeta vodenje tega resorja, si želi, da začrtane zadeve speljejo po časovnici, kot so si jo zadali. Tako imajo na podlagi evalvacije že pripravljen predlog gradbenega zakonodajnega trojčka.

Na ministrstvu so namreč osveženo gradbeno zakonodajo - gradbeni zakon, zakon o urejanju prostora ter zakon o arhiterkturi in inženirski dejavnosti - pripravili na podlagi evalvacije, najprej se bo z njo seznanila koalicija, je danes ob prihodu na vrh koalicije na Brdu pri Kranju pojasnil Zajc.

Marjan Šarec Slovenija Odrezali ministra Jureta Lebna, Šarec zahteva nove odstope

Poleg omenjenega zakonodajnega paketa se po njegovih navedbah spremembe pripravljajo še za stanovanjski zakon, zakon o varovanju okolja, zakon o ohranjanju narave, zakon o vodah in zakon o spodnji Savi. Posebne pozornosti bo deležna tudi zakonodaja s področja odpadkov.

Lebna odnesel drugi tir

Zajc bo po napovedih na vrhu ministrstva zamenjal Jureta Lebna, ki se je odločil odstopiti s tega položaja, potem ko se je znašel pod plazom očitkov glede naročila makete za drugi tir železniške proge Divača-Koper, ki jo je prejšnja vlada marca lani postavila v Kopru, sam pa je bil vodja tega projekta.

Maketa drugega tira | Avtor: Ministrstvo za infrastrukturo Ministrstvo za infrastrukturo

"Mislim, da smo na ministrstvu v teh šestih mesecih pokazali, da se tudi na ministrstvu za okolje in prostor da, če se hoče. To je tudi razlog, da sem sprejel povabilo SMC," je še poudaril Zajc.

Cerar kandidata predstavil v ponedeljek

Predsednik SMC Miro Cerar je odločitev, da Lebna zamenja Zajc, predstavil v ponedeljek. Ob tem je poudaril, da bo lahko prav Zajc najbolj uspešno sledil poti, ki jo je začrtal odhajajoči okoljski minister Leben. Na odločitev se je že v ponedeljek odzval predsednik vlade Marjan Šarec in jo ocenil kot optimalno, "če želimo imeti nadaljevanje začetega dela".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.