Slovenija
2626 ogledov

Takšni so najnovejši podatki o okuženih pri nas

Testiranje na covid-19 Profimedia
Krivulja pada, pričakujemo sproščanje ukrepov.

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili 7.122 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je okoli 4000 okužb manj kot prejšnji teden. Prejšnji ponedeljek so namreč potrdili 11.160 primerov okužbe.

NIJZ ocenjuje, da je v državi trenutno 135.865  aktivnih primerov okužb, kar je 4469 manj kot dan prej.

V zadnjem tednu lahko spremljamo padec tako štirinajstdnevne incidence kot povprečja potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh. Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je trenutno 6.440.

Prejšnji teden občutno manj okužb

Sicer so minuli teden pri nas potrdili okoli 51.000 novih primerov koronavirusnih okužb, kar je 38.000 manj kot teden prej in skoraj pol manj kot pred dvema tednoma. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov in tistih, ki potrebujejo intenzivno terapijo, ostaja na enaki ravni. Umrlo je 106 bolnikov s covidom-19, 20 manj kot v tednu prej.

Sproščanje ukrepov: Danes bo padla odločitev

Minister za zdravje Janez Poklukar se bo danes sestal s širšo zdravstveno stroko. Po popoldanskem sestanku na Brdu pri Kranju bo tako padla odločitev o sproščanju ukrepov.

ljubljana covid-19 slovenija Slovenija Poklukar: Govorimo o prilagajanju, ne ukinjanju ukrepov

Po napovedih vodje strokovne skupine za covid-19 Mateje Logar, bi ukrepe lahko najprej sproščali v dejavnostih, ki potekajo na prostem, pa tudi v dejavnostih, ki potekajo v velikih notranjih prostorih. Po neuradnih informacijah STA bodo udeleženci današnjega posveta med drugim razpravljali o možnostih postopnega ukinjanja pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), pa tudi o možnosti popolne ukinitve karantene ob tveganem stiku z osebo, ki je okužena s koronavirusom. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:39 15.februar 2022.

    Mater vam "zmučkano", ko je bilo treba uvesti nezakonite in neučinkovite ukrepe, ki so nam bolj škodovali kot koristili je šlo to čez noč....Sedaj, ko se je treba čimprej rešiti škodljivih ukrepov, pa se obnašate kot da je od tega ...prikaži več odvisna usoda sveta...In zavlačujete samo zato, da bo nekdo zaslužil par deset milijončkov več....Banda, za to boste sedeli, če se bo dalo Pravici povrniti vid...