Slovenija
104 ogledov

Takšno bo vreme ta teden

vreme mraz termometer Shutterstock
Sneg bo le občasno naletaval.

Ponoči se bo v večjem delu države pooblačilo, ponekod po kotlinah bo megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -10, v Alpskih dolinah do -15, ob morju malo nad 0 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci.

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod v južni Sloveniji bo občasno naletaval sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

Pozor, izjemno močna burja

Popoldne in zvečer se bo burja krepila in bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še nekoliko močnejšo burjo pričakujejo v torek. Burja bo predvidoma oslabela šele v četrtek.

Pozor, v četrtek bo zelo mrzlo

V torek bo pretežno oblačno, predvsem na Notranjskem in Dolenjskem bo občasno rahlo snežilo, v sredo bo na jugovzhodu pretežno oblačno, drugod bo delno jasno. V četrtek bo pretežno jasno in zelo mrzlo.

Za višje temperature bo treba višje

Tudi naprej bo prevladovalo sončno vreme, po kotlinah bo zjutraj in dopoldne megla. Ker bo veter šibak, se bo po nižinah zadrževal precej hladen zrak. 

Komentarjev 2
  • Dixon 09:42 16.januar 2017.

    Daj pošljite še vremensko napoved na cestne službe, da ne bo pol presenečenj kot je bilo v petek.

  • tomaz 21:24 15.januar 2017.

    Enostavno sredi zime ne razumem besede "zelo mrzlo" pri -10 C. Zadnjih nekaj let nas je zima razvajala in smo verjetno pozabili, kake so naše prave zimske temperature. Vsaj v našem koncu je bilo včasih povprečje konec decembra in januar ...prikaži več in januar okoli -20 C.