Slovenija
9079 ogledov

Takšno bo vreme za praznike

Mrzlo jutro Profimedia
Vremenska slika za božične praznike se je že zarisala.

Vremenoslovci za zvečer in ponoči napovedujejo, da se bodo padavine na zahodu prehodno okrepile in razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. "Do jutra bodo že nekoliko oslabele," pišejo pri Agenciji za okolje. "Jugo ob morju bo do jutra ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija."

Jutri bo na vzhodu občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. "Predvsem v hribovitih krajih zahodne in južne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, sprva bo lahko na zahodu tudi še kakšna ploha," pišejo pri Arsu. "Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Veter se bo proti večeru krepil. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 8, drugod od 11 do 15 stopinj Celzija."

Sneg za božič Prazniki Slovenija Takšni so obeti, da bosta božič in novo leto bela

V noči na soboto se bo dež okrepil

V noči na soboto se bo dež na zahodu okrepil in razširil na vso Slovenijo. "V soboto bo sprva oblačno, predvsem dopoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma plohe, lahko bo tudi zagrmelo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Popoldne se bo oblačnost trgala. Veter bo oslabel. V nedeljo bo oblačno in deževno, popoldne bodo padavine od zahoda postopno ponehale, na severovzhodu šele zvečer. Na Primorskem bo zapihala burja, nekoliko hladneje bo."

Mrzlo jutro Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Prihodnji teden nas čaka sprememba vremena

Nad zahodno Evropo in Atlantikom je obsežno in globoko območje nizkega zračnega tlaka. "Plitev ciklon z vremensko fronto se iznad Italije pomika proti Sloveniji," napovedujejo pri Arsu. "V višinah od juga priteka nad naše kraje topel in vlažen zrak."

Od 23. do 28. decembra

Od ponedeljka do sobote bodo naši kraji pod vplivom severozahodnik višinskih vetrov. "V torek se bo od jugozahoda nad Alpe razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo v naslednjih dneh krepilo in razširilo nad večji del Evrope," pišejo pri Arsu. "K nam bo dotekal vse hladnejši zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Profimedia Profimedia

Od ponedeljka do sobote bo suho vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Hladneje bo.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.