Slovenija
11 ogledov

Takšno je bilo veselje na Škisovi tržnici

škisova tržnica
1/15
Saša Despot
Razdeljenost klubov po regijah so obiskovalci lahko tudi okusili, saj so klubi na svojih stojnicah ponujali kulinarične dobrote, posebej značilne za svoje kraje oziroma regije.

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza Škis) je včeraj v Ljubljani pripravila 19. Škisovo tržnico, na kateri se je s svojo kulturo, kulinariko, narečji in posebnostmi predstavilo 56 študentskih klubov iz različnih slovenskih regij. 

Kot so v Zvezi Škis zapisali v sporočilu za javnost, je Škisova tržnica največja enodnevna študentska prireditev na prostem pri nas, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev.

škisova tržnica | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kulinarične doblote z vseh regij

Vrata v največji študentski raj na Kardeljevi ploščadi bo danes odprlo 56 študentskih klubov. S tradicionalnim mimohodom, ki so ga vodile Trebanjske mažoretke, se je dogajanje s Kardeljeve ploščadi razširilo po glavnem prizorišču in klubskih stojnicah, ki po navedbah organizatorjev predstavljajo srce Škisove tržnice.

Razdeljenost klubov po regijah so obiskovalci lahko tudi okusili, saj so klubi na svojih stojnicah ponujali kulinarične dobrote, posebej značilne za svoje kraje oziroma regije.

škisova tržnica | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Dobrodelna nota

Prireditev je imela tudi letos dobrodelno noto, saj bo organizator del sredstev, zbranih z vstopninami po tri evre, namenil za glasbeno-dobrodelni projekt Sokijevih 20 za 20. S pomočjo zbranega denarja oz. projekta, katerega ustanovitelj je Marko Soršak - Soki, bodo z glasbili opremili dve slovenski osnovni šoli.

Za najpogumnejše bje bil tudi letos na voljo bungee jumpping, športni navdušenci so se lahko preizkusili v igri fusbar, študentski klubi pa so se med seboj pomerili v regijskem tekmovanju.
Mednarodni otočekPomemben del tržnice je njena mednarodna komponenta, saj so mladi predstavniki iz tujine na mednarodnem otočku ponujali kulinarične dobrote svojih držav.

V večernem programu se bo na dveh odrih se je zvrstilo 14 različnih glasbenih izvajalcev. Med drugim so nastopili svetovno znani Mike Candys, Vanillaz in Katy Isterika. Glavni oder so za koncertni del prireditve ogreli avtor himne Škisove tržnice Dare Acoustic ter zmagovalci predizbora Škisolov 2016 Captain Morgan's Revenge. Manjkalo ni niti indie-rock niti elektronske glasbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.