Slovenija
40990 ogledov

Takšno vreme napovedujejo za velikonočne praznike

Vreme: Takšno vreme napovedujejo za velikonočne praznike - Velika noč
V soboto so po Sloveniji divjala neurja, ponekod je pošteno pobelilo tla, drugod so nagajali močni sunki vetra. Nedelja je povsem drugačna in sončna, le v notranjosti se bodo morda pojavljale kratkotrajne plohe.

V ponedeljek bo po napovedi vremenoslovcev z Agencije RS za okolje (Arso) prevladovalo sončno vreme. »Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, ob morju okoli 3, v alpskih dolinah in v mraziščih na Notranjskem okoli -6, najvišje dnevne od 11 do 16 stopinj Celzija,« pravijo.

V torek in sredo se bo po njihovih navedbah nadaljevalo sončno vreme, občasno bo na nebu več visoke koprenaste oblačnosti. Predvsem v torek bo še pihal jugozahodni veter: »Postopno bo topleje.«

Velika noč bo oblačna

Ker so napovedi za daljše časovno obdobje težje in manj točne, smo za prihodnji velikonočni vikend preverili kar Verjetnostno napoved za Slovenijo na Arso Meteo, kjer računska simulacija za soboto napoveduje oblačno vreme, z najvišjimi dnevnimi temperaturami okoli 17 stopinj Celzija.

Podobno, a še hladnejše vreme naj bi bilo v nedeljo, ko bi bile jutranje temperature v notranjosti okoli 6 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa 14. Oblačno vreme brez ploh je po računski simulaciji napovedano tudi za velikonočni ponedeljek, najvišje dnevne temperature se bodo gibale okoli 13 stopinj Celzija.

Komentarjev 3
  • molka 15:36 10.april 2022.

    en dan za cerkvene norce

  • radovednica 13:40 10.april 2022.

    Spet množina, praznike. Ja koliko jih pa je? En dan za farške navdušence, da se prežeravajo, kar običajni ljudje počnemo vsak dan!