Slovenija
52233 ogledov

Takšno vreme nas čaka do 10. oktobra

Hladno jesensko jutro Profimedia
September je bil izjemno namočen mesec, ponekod je padlo trikrat ali štirikrat več od povprečne količine, v Zadlogu in v Osilnici skoraj 800 litrov na kvadratni meter. Povedano drugače, če bi ves dež, ki je padel septembra, ostal, bi bila voda visoka kar 80 centimetrov.

Od srede zvečer do danes zjutraj je v večini države padlo okoli 50 litrov padavin, najmanj na skrajnem severovzhodu države in ob obali, okoli 20, največ pa znova na jugu države v Osilnici - čez 150 litrov, v zgornjem Posočju (Krn 185 litrov) in Na voglu (več kot 220 litrov).

Spodnja slika kaže mesečno količino padavin. Skoraj 800 litrov je padlo v Zadlogu in v Osilnici. 

Mesečna količina padavin | Avtor: Arso Arso

Po deževnem septembru pa prihaja otoplitev, večinoma suho vreme in jutranja megla.

Jutri bo na jugozahodu povečini sončno, drugod pretežno oblačno. Zjutraj in del popoldneva bo po nekaterih nižinah megla. V noči na ponedeljek bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije možne manjše krajevne padavine. V ponedeljek in torek bo povečini sončno in čez dan toplo, najvišje temperature bodo okrog 20 stopinj Celzija. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla.

Dežja ni na vidiku do prihodnjega ponedeljka

Od srede do nedelje bomo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo slabelo. Prevladovalo bo povečini sončno vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Jutranje temperature bodo večinoma med 5 in 10, najvišje dnevne pa okoli 20 °C. V ponedeljek se bo nekoliko povečala možnost za manjše padavine.

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 1
  • Avatar krucefix
    krucefix 16:56 01.oktober 2022.

    ČE bi zadel vse št. na lotu bi bil milijonar,pa nisem