Slovenija
18024 ogledov

Takšno vreme nas čaka do sredine novembra

Jesen
Oktober je bil nadpovprečno topel, bo končno stisnil mraz?

"Vstopamo v zadnji jesenski meteorološki mesec, november, kakšne zime še ni na vidiku," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. 

Nadpovprečno topel oktober

Dodajajo, da je bil oktober precej toplejši od dolgotrajnega povprečja 1981-2010, hladneje od povprečja je bilo le na Norveškem, Islandiji, v Španiji, Angliji, na Irskem in na Portugalskem.

Napovedujejo, da se bodo do polovice novembra izmenjevala sončna obdobja z obdobjem spremenljivega vremena. "Slovenija bo na skrajnem zahodnem robu anticiklona nad Vzhodno Evropo, proti koncu prve dekade pa se bo središče anticiklona preselilo proti Skandinaviji," pišejo pri Ciklon.si. "Po sončni sredi nas čaka poslabšanje vremena, na nas bo vplival sredozemski ciklon." 

Prvi november bo deževen

Agencija za okolje za prvi november napoveduje na vzhodu delno jasno jutro, drugod bo pretežno oblačno vreme. "Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 13 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu. 

vremenska napoved zima Accuweather Svet Objavili dolgoročno vremensko napoved za zimo vremenska napoved zima Slovenija Zakaj ne moremo zaupati Accuwether, da bomo imeli milo zimo

V četrtek bo oblačno, v vzhodni Sloveniji sprva še delno jasno. "Na zahodu bo pričelo deževati že dopoldne, popoldne se bo dež širil proti vzhodu," napovedujejo pri Arsu. "Do večera bo v severovzhodnih krajih suho vreme. Ob morju bo pihal jugo, ki bo do večera ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 18 stopinj Celzija."

Vikend bo lepši

V noči na petek bo dež ponehal, zjutraj bo delno jasno in ponekod po nižinah megleno. "Čez dan se bo znova pooblačilo, pričelo bo deževati, na severovzhodu šele popoldne," še pišejo pri Arsu. "V soboto bo v zahodni Sloveniji delno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno in povečini suho."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od nedelje do torka bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah delno jasno, drugod povečini oblačno. "Od srede do petka bo povsod prevladovalo oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo predvsem v zahodni polovici Slovenije povečala," še pišejo pri Arsu. "Snega po nižinah vsaj še dva tedna ne bo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.