Slovenija
6989 ogledov

Takšno vreme nas čaka v tem tednu. In kako bo januarja?

Profimedia
Zadnji dnevi leta bodo bolj spomladanski kot zimski.

"Danes bo zmerno do pretežno oblačno, sprva bo ponekod v južni Sloveniji rahlo deževalo Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo na jugozahodu," so v najnovejši napovedi zapisali na Agenciji za okolje RS (ARSO). 

 Najvišje dnevne temperature bodo danes v večjem delu Slovenije od 6 do 13 °C.

Jutri bo povečini delno jasno, zjutraj ponekod megleno ali pa še oblačno. Čez dan bo več oblačnosti v jugozahodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

V četrtek bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

V petek bo tudi na severovzhodu nekoliko bolj oblačno. Prehodno bo rahlo deževalo tudi ponekod drugod po Sloveniji.

Zadnji dan leta v soboto bo glavnem oblačno, temperature pa visoke za ta letni čas ( okoli 10 stopinj Celzija). 

Zadnji dnevi leta so bolj spomladanski kot zimski, navajajo pri vremenskem portalu ciklon.si/srednjeročna napoved. Kot so zapisali, nas bo manjša vremenska motnja prešla v torek, temperature bodo malenkost nižje, od četrtka oz. petka naprej pa se bo spet vzpostavil zonalni tok in postopno bo spet topleje, dodajajo. Zadnji silvestrski dan bo razmeroma oblačen, na zahodu in jugu bo nekaj manjših padavin, temperature pa bodo na vzhodu lahko presegle tudi 15 stopinj Celzija. Na Balkanu bo celo blizu 20.

Tako bo v januarju

Januarja bo precej verjetno na začetku pretoplo, v drugi oz. zadnji dekadi pa bi lahko imeli tudi kakšen hladnejši val. Ne pričakujemo nič ekstremnega, morda bo enkrat ali dvakrat vendarle sneg pobelil tudi nižine in se ne bo mučilo da pade tistih pet centrimetrov," so pri omenjenem portalu zapisali v sveži srednjeročni napovedi.

Zima Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Pred nami najbolj zimski mesec januar
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.