Slovenija
15816 ogledov

Takšno vreme nas čaka v drugi dekadi februarja

Oblaki
Vremenska napoved do 20. februarja.

Vremenoslovci za danes napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, sprva bo predvsem v severni Sloveniji še pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. "V južni polovici Slovenije bo še pihal zahodni veter, na Štajerskem in v Pomurju pa severozahodni veter," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija."

Jutri bo sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. "Predvsem v Vipavski dolini bo pihala šibka burja," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija."

V četrtek kratkotrajne padavine

V četrtek bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V noči na petek se bo prehodno pooblačilo, ponekod bodo kratkotrajne padavine, v petek pa bo spet povečini sončno.

"Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, drugod pa obsežno ciklonsko območje," pišejo pri Agenciji za okolje. "Z vetrovi zahodnih smeri priteka nad naše kraje bolj suh zrak."

Od 14. do 19. februarja

V noči na petek nas bo prešla vremenska fronta, nato pa se bo nad srednjo Evropo in Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka. "V nedeljo bo začelo slabeti, nad nami bo zapihal jugozahodni veter," napovedujejo pri Arsu. "Prehod naslednje vremenske fronte pričakujemo v torek."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V noči na petek bo prehodno rahlo deževalo, v petek in soboto pa bo prevladovalo sončno vreme. V nedeljo se bo pooblačilo in v začetku tedna se bo verjetnost za padavine povečala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Vallilenka
    Vallilenka 23:54 11.februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • NeAnonimni 09:09 11.februar 2020.

    a tretji del februarja bo letos tretja devetkada?