Slovenija
6448 ogledov

Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

Vreme dež Epa
Pred nami je bolj deževen konec tedna. Kakšno bo vreme naslednji teden?

Pred nami je vremensko spremenljiv petek. Na agenciji za okolje pravijo, da bodo danes krajevne plohe in posamezne nevihte pogostejše sredi dneva in popoldne. Pihal bo veter severne smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, na Primorskem in na vzhodu do 28 °C. 

V noči na soboto se bodo padavine od vzhoda okrepile in se do jutra razširile tudi v osrednjo Slovenijo. Pojavljale se bodo nevihte z možnostjo nalivov. Jutranje temperature bodo od 16 do 20, v alpskih dolinah okoli 13 °C. 

V soboto bo sprva oblačno z dežjem, ki bo čez dan prehodno oslabel. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastajala bodo plohe in nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25, na Primorskem do 28 °C. 

V nedeljo se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo zjasnilo. Oba dneva bo še pihal severni do severovzhodni veter. 

Nestabilna zračna masa se bo konec tedna zadrževala tudi nad Hrvaško. Tamkajšnji meteorologi opozarjajo, da se lokalno lahko pojavljajo močni lokalni nalivi, izključena ni niti možnost poplav. V soboto lahko veliko količino padavin pričakujejo na severnem delu Jadrana in v hribovitem predelu Hrvaške. V nedeljo bodo nevihte pogostejše v Dalmaciji. 

Kako bo naslednji teden?

V ponedeljek bodo manjše padavine povsod ponehale, delno se bo razjasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najvišja dnevna temperatura bo večinoma med 26 in 30 °C. V nadaljevanju tedna bo večinoma suho vreme, predvsem popoldne niso izključene občasne krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo med 25 in 30 °C. 

Oblačno vreme oblaki pretežno vreme Slovenija Še kolcalo se nam bo po vročini: Srednjeročna napoved prav nič obetavna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • lada 09:20 16.julij 2021.

    vreme je kakor ljudje - dobri in . . . !