Slovenija
240 ogledov

Takšno vreme nas čaka za veliko noč

Scena 23.05.13, narcise, foto: marko seruga Marko Šeruga
Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri, v torek sledi poslabšanje. Tudi za podaljšan konec tedna ob veliki noči vremenoslovci ne napovedujejo ravno "prazničnega" vremena.

Po sončni nedelji nas čaka tudi sončni ponedeljek; popoldne bo lahko v notranjosti Slovenije nastala kakšna ploha ali nevihta, napovedujejo na Arsu. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju okoli 10, dnevne od 20 do 24 stopinj Celzija. Pri tem vremenoslovci opozarjajo, da v naravnem okolju še vedno velja velika nevarnost požarov.

"V torek se bo pooblačilo. Padavine, deloma nevihte, bodo prehodno zajele večji del Slovenije. Zapihal bo vzhodni do severovzhodni veter," pravijo vremenoslovci in nadaljujejo, da bo v sredo deloma jasno vreme, jutro bo sveže.

5- do 10-dnevna napoved

"Naši kraji bodo od četrtka do torka večinoma na robu ciklonskih območij s središčem sprva nad osrednjim Sredozemljem, nato pa nad vzhodno Evropo," v dolgoročnejši napovedi navaja Arso.

V četrtek bo deloma jasno, predvsem v severni polovici Slovenije bodo popoldne nastale plohe. Od petka do torka kaže na nestanovitno vreme s spremenljivo oblačnostjo in krajevnimi padavinami, deloma plohami. Zjutraj bo večinoma okoli 5, čez dan pa okoli 15 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.