Slovenija
10208 ogledov

Takšno vreme nas čaka za velikonočne praznike

Oblaki
Zadnje dni je bilo kar mrzlo, kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

"Zadnje dni je kar mrzlo za ta letni čas, saj na nas vpliva višinsko jedro hladnega zraka," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. Danes se bo po napovedih portala začelo postopno segrevati, saj se bo jedro hladnega zraka premaknilo nad jugovzhodno Evropo, proti nam pa bo torej začel pritekati toplejši zrak. "Zlasti v nižinah bo občutna sprememba," pišejo pri Ciklon.si. "Ob sončnih dnevih bo občutno topleje."

Kmalu spet do 20 stopinj

Kdaj spet lahko pričakujemo dvajsetico? "Zlasti na Goriškem morda že jutri ali v torek, v sredo pa skoraj zanesljivo," napovedujejo pri Ciklon.si. "Drugod je možnost v sredo ali četrtek, še posebej pa v petek, ko nas bo prehodno dosegel bistveno toplejši zrak iznad Afrike."

Do četrtka bo po poročanju vremenskega portala nad nami precej suh zrak, prva nestabilnost se kaže v četrtek popoldne, ko bo začel v srednjih plasteh dotekati bolj vlažen zrak. "Ob temperaturah, ki nas čakajo, bi to lahko pripeljalo do krajevnih ploh in neviht, ki so možne tudi v petek," napovedujejo pri Ciklon.si. "Je pa pričakovati spremenljivost tudi v nadaljevanju, kajti pod anticiklonom nad Severno Evropo se ponujajo številna višinska jedra, ki bi lahko vplivala na nas."

Za veliko noč spet spremenljivo?

Vreme za veliko noč je še neznanka, a pri vremenskem portalu ocenjujejo, da se lahko spet pojavi spremenljivo vreme. "Na meji med subtropskim in hladnejšim zrakom je vedno zanimivo dogajanje," pišejo pri Ciklon.si.

Agencija za okolje za danes napoveduje sprva oblačno vreme, rahel dež bo zjutraj povsod ponehal. "Čez dan se bo delno zjasnilo," pišejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Goriškem in ob morju okoli 18 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno jasno. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem od 3 do 6, najvišje dnevne od 14 do 19 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu. 

Pomlad Kritični dan! Slovenija Pozor, v torek zjutraj zna vreme pokazati zobe!

Do konca tedna suho, nato več možnosti za padavine

V sredo in četrtek bo povečini sončno. "V četrtek popoldne lahko nastane kakšna kratkotrajna krajevna ploha," pišejo pri Arsu. "V Vipavski dolini bo pihala šibka burja."

Nad severno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, ki se širi proti srednji Evropi in Alpam. "V višinah priteka k nam od severovzhoda še razmeroma hladen, a postopno bolj suh zrak," razlagajo pri Arsu.

Do konca tedna bo na vreme pri nas vplivalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v začetku novega tedna oslabelo. "Nad zahodnim Sredozemljem bo v nedeljo nastalo ciklonsko območje, ki bi lahko vplivalo tudi na vreme pri nas," pišejo pri Arsu.

Modelska vremenska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od četrtka do nedelje bo povečini sončno, ni pa izključena kakšna kratkotrajna popoldanska ploha. "Najvišje dnevne temperature bodo do 20 stopinj Celzija," še napovedujejo pri Arsu. "Na Velikonočni ponedeljek in v torek bo predvidoma več oblačnosti, verjetnost za padavine se bo povečala."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.