Slovenija
12 ogledov

Talci znova svobodni

Pakistanski vojski je reševanje talcev uspelo. Žurnal24 main
Pakistanska vojska je vdrla v generalštab vojske v Rapaldiniju, ki so ga včeraj zavzeli oboroženi napadalci, in uspešno izvedle reševalno akcijo. Rešili so 39 talcev.
Devet smrtnih žrtev
Izkazalo se je, da so oboroženi napadalci povezani z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida. Pakistanska vojska je sicer uspešno rešila kar 39 prestrašenih talcev, a med streljanjem izgubila nekaj ljudi: tri talce, dva vojaka in štiri upornike.

Od včeraj je tako število vseh žrtev naraslo na 19. Kljub temu je pakistanska vojska akcijo opisala kot izjemno uspešno. Kot so kasneje pojasnili, so bili uporniki oboroženi z eksplozivom in so se nameravali razstreliti skupaj s talci.

Clintonova svari pred nevarnostjo
Na napad se je že odzvala ameriška državna sekretarka Hillary Clinton, ki ravnokar začenja svojo turnejo po Evropi. Dejala je, da ta dogodek le še potrjuje grožnjo, ki jo državi predstavljajo oboroženi skrajneži.

Pakistanski notranji minister pa je dejal, da so za napade odgovorni " sovražniki Islama in Pakistana". Poudaril je še, da so dejanja napadalcev uperjena proti suverenosti države.

Številni spopadi
Pakistan je zadnje dni kar zaznamovan s krvjo: v petek se je razstrelil samomorilski napadalec, pri čemer je bilo več smrtnih žrtev in okoli sto ranjenih. Poškodovanih je bilo 30 vozil in 60 trgovin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.