Slovenija
16 ogledov

Tarča smo vsi, ki iščemo

(Foto: AFP) Žurnal24 main
Trženje ali angleško "search engine marketing" je oblika trženja prek spletnih iskalnikov.

Kar 85 odstotkov vseh prvih obiskov spletnih strani je prek spletnih brskalnikov, kot so Google, Najdi.si in Yahoo, ki obvladujejo 92 odstotkov vsega prometa na takšnih "iskalniških strojih".

 

Kako uspeti?

Pozicioniranje. Postavitev vaše spletne strani na prvo stran rezultatov.

Manjši stroški. Vaša spletna stran pridobi več obiskovalcev z manj stroški.

Na vrsti so pogajanja
Z dobrim i-trženjem se bo vaša spletna stran pojavila med prvimi zadetki na spletnih iskalnikih, s tem pa se bo povečal tudi obisk strani in dosegli boste večjo prepoznavnost. Tako imenovana optimizacija spletnih strani je postopek izboljšanja položaja vaše spletne strani med iskalnimi rezultati. Med prednosti lahko štejemo to, da se vaš ciljni trg doseže z največjo možno natančnostjo, saj vas stranke ali obiskovalci najdejo kar sami.

I-trženje je od leta 2006 najhitreje rastoča oblika oglaševanja. V ZDA to alternativno oglaševanje uporabljajo že pet let, v Veliki Britaniji pa je po podatkih lanskoletne raziskave Communication Market Report letos že prehitelo oglaševanje v tisku in na televiziji Britanci, stari med 16 in 24 let, opuščajo gledanje televizije in se bolj posvečajo internetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.