Slovenija
34 ogledov

Tavčarjevina za turiste

ropadajoči Tavčarjev dvorec, ki že več kot 20 let čaka na novega gospodarja, bo Žurnal24 main
Tavčarjev dvorec. Do leta 2013 hotel. 40 turističnih apartmajev. Škofjeloška občina kapitalsko ne bo sodelovala.

Tavčarjev dvorec, ki stoji na izjemni lokaciji v Poljanski dolini in že več let nezadržno propada, naj bi po besedah Petra Vesenjaka, lastnika podjetja Hosting, vendarle začeli prenavljati v hotel s 25 sobami.

Prenavljati bi ga morali začeti že pred leti, a so projekt zaradi gospodarske krize začasno zamrznili. “Idejni projekt je pripravljen, doreči moramo še prostorsko-finančne pogoje. Gradbenega dovoljenja letos verjetno še ne bo, menim pa, da bi prvo fazo gradnje lahko končali do leta 2013,” je pojasnil Vesenjak. Najprej bodo obnovili dvorec in v njem uredili hotel s centrom dobrega počutja, konferenčnimi prostori in restavracijo ter prenovili gospodarsko poslopje in kozolec. V drugi fazi je predvidena gradnja 40 apartmajev, ki jih bodo, kot je dejal Vesenjak, prodali, a pod pogojem, da jih bo novi lastnik upravljal v sklopu celotnega turističnega kompleksa, naložba pa bo stala od 3,5 milijona do štiri milijone evrov.

Prostorski načrt čim prej

Zdajšnji objekti so last občin Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane, Vesenjak pa je povedal, da urejajo pogodbenolastniške deleže. Škofjeloška občina mora sprejeti še prostorski načrt, kapitalsko pa, kot je v petek dejal župan Miha Ješe, v tem projektu ne bo sodelovala. “Pri obnovi Tavčarjevine občina ne bo investitor, bomo pa storili vse, da bo investitor lahko čim prej pridobil potrebno dokumentacijo. Naklonjen sem zamisli, da bodo objekti služili v turistične namene, kar bo obogatilo tudi škofjeloško turistično ponudbo,” je poudaril Ješe. Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas - Poljane, pa je povedal, da so ključne dokumente za vstop v bodočo družbo potrdili junija, še ta mesec pa od investitorja pričakuje časovnico del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.