Slovenija
53936 ogledov

Te regije bi lahko bile prve na udaru novih ukrepov

koronavirus
1/3
Saša Despot
Če bodo ukrepi zares sprejeti glede na stanje v posamezni regiji, bodo te regije najprej na udaru.

Vladni govorec Jelko Kacin je včeraj omenil, da bi lahko ukrepe uvajali tudi po regijah ali celo po upravnih enotah. Vodja strokovne skupine Bojana Beović je sicer z izjavo, da je celotna Slovenija za eno pariško predmestje ter da ljudje iz ene regije delajo v drugi, dala vedeti, da tak ukrep morda ni najbolj smiseln.

Ali se bo vlada odločila za različne ukrepe po različnih regijah, še ni jasno. Če se bo, pa bodo ukrepi najprej zadeli Gorenjsko, Koroško in Osrednjeslovensko regijo, ki imajo več kot 200 aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev. 

Brez dodatnih ukrepov pa bodo najverjetneje Goriška, Primorsko-notranjska in Obalno-kraška, kjer je manj kot sto aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev, v Obalno-kraški celo manj kot 50. Koliko je aktivnih okužb po posameznih regijah si lahko ogledate na grafu spodaj.

O kakšnih ukrepih naj bi danes odločala vlada, lahko preberete tukaj. Sprememba v šolah na bi veljala že od ponedeljka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Zala
    Zala 21:02 14.oktober 2020.

    Vladne buče. Omejili bodo gibanje v osrednjeslovenski regiji, t.j. Ljubljana. Potem naj 90.000 tisoč dnevnih migrantov, ki pridejo na delo v Ljubljano, ostane doma. S primorske in goriške jih dnevno pride v Ljubljano 11.000 tisoč. Iz gorenjske 21.000 tisoč, dolenjske ...prikaži več in posavja 15.000 ... itd. Ljubljančani bodo doma, vsa Slovenija pa bo hodila v Ljubljano. Po kaj pa, če so tako kužni.

  • lulibuc 18:08 14.oktober 2020.

    Bravo, udarne novice za ovce

  • Skipi 18:08 14.oktober 2020.

    Predvsem prepovedat vsak promet proti primorski iz osrednje slovenije sploh za vikende. Na avtocesto in tiste tri ki peljejo proti primorski policiske patrulje in vsakega ki nima stalnega prebivališča na primorskem nagnat nazaj. Ne rabimo žabarjev in gorencev tu dol ...prikaži več sedaj. Mi bo pazili oni bodo pa virus naokol trosli. Naj ga v Ljubljani inna gorenjskem. Saj imate Kranjsko goro, Bled in Bohinj pa se tam razkužujte.