Slovenija
24289 ogledov

Teh bankomatov se izogibajte, udarili vas bodo po žepu!

Bankomat Profimedia
ZPS svari pred uporabo, zaradi visokih provizij in slabih menjalnih tečajev.

Ponudnik bankomatov iz Združenih držav amerike, Euronet, je svojo mrežo razširil tudi na Slovenijo. "Žal," ugotavljajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije. "Zakaj novega ponudnika bankomatov nismo veseli? Zaradi visokih dodatnih nadomestil in slabih menjalnih tečajev, ki uporabnike konkretno udarijo po žepu."

"Izognite se Euronetovim bankomatom. V Sloveniji dvigujte denar na bankomatu svoje banke (brezplačno) ali na bankomatu druge slovenske banke (provizija okrog pol evra oziroma brezplačno pri določenih bankah)."

ZPS

Dodajajo, da so o viskokih stroških Euronetovih bankomatov na Zvezi potrošnikov pisali že večkrat, a le v povezavi s tujino. "Od sedaj moramo biti pozorni tudi pri nas," opozarjajo pri ZPS. "Enega od Euronetovih bankomatov smo opazili v središču Ljubljane. Kot kaže smo postali dovolj turistični in zato zanimivi tudi za ponudnika, ki je znan po tem, da bankomate postavlja v mestna središča in na druge turistične točke, pogosto na popolnoma neprimerna mesta."

Euronet | Avtor: ZPS ZPS

denar, bankomat Velika akcija Svet Nemci: To so pasti bankomatov

Sprašujejo se, kako je sploh mogoče, da nek ponudnik bankomatov zaračunava dodatna nadomestila, saj naj bi bila tovrstna praksa znotraj EU prepovedana za čezmejna plačila. "V primeru, ko vi potujete čez mejo in za vse tiste, ki so pri nas na čezmejnih počitnicah, so dodatna nadomestila prepovedana," razlagajo pri ZPS. "A tega zaenkrat ni bil pripravljen urediti nihče od pristojnih."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar Flanestina
  Flanestina 23:03 28.oktober 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • AnzeSmolej 18:17 28.oktober 2019.

  Že poleti so svarili pred temi bankomati na hrvaškem! Ko vstaviš kartico, pin, in se sprehajaš po menijih in nato vidiš kako visoka je provizija in PREKLIČEŠ ves postopek...strošek 5€ za preklic! WTF! fuj

 • dare39 16:58 28.oktober 2019.

  Hudo