Slovenija
17 ogledov

Tek na dolge proge

Bojan Mažgon (levo), eden od izvajalcev projekta, je predal dokument o viziji in Žurnal24 main
Hitrih rezultatov ne bo. Lastnega kadra je dovolj.
Januarske ankete
Projekt. Predstavlja orodje, s katerim se zagotavlja stalno spremljanje doseganja zastavljenih ciljev – tudi z rednimi januarskimi anketami med prebivalci, ki naj bi bili tudi sicer dejavno vključeni v programe.

Občinski svetniki Občine Mokronog - Trebelno so sprejeli vizijo in strategijo razvoja občine, ki temeljita na vrednotah ljudi. Gre za temeljni dokument razvojnega načrtovanja v občini, katerega osnovni namen je na podlagi analitičnega pristopa in ob angažiranju več lokalnega prebivalstva opredeliti dolgoročne smeri razvoja.

Zdaj se delo šele začne

V pripravo dokumenta, ki je usklajen z regionalnimi in nacionalnimi razvojnimi programi ter smernicami Evropske unije, je bilo vključenih skoraj 400 prebivalcev. Tako visok delež je presenetil tudi izvajalce projekta. “Tisti nadpovprečno angažirani občani, ki so jim ta status dodelili na občini, se dejansko počutijo nadpovprečno dejavni, in to je dobro,” pove Bojan Mažgon, eden od izvajalcev projekta, in doda, da to pomeni dovolj lastnih kadrov, ki so pripravljeni za svojo občino nekaj narediti. “Zdaj se delo komaj začne in ne bo dalo hitrih rezultatov. To je tek na dolge proge,” pojasni.

Sodelovanje s sosedami
“Občina Mokronog - Trebelno bo oblikovala razvito gospodarstvo. Ob industriji bodo delovna mesta zagotavljali podjetništvo, obrt, turizem in dopolnilne dejavnosti na kmetijah,” pojasni župan Anton Maver in doda, da bodo v sklopu skupnih projektov na več področjih sodelovali predvsem s sosednjimi občinami v Mirnski dolini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.