Slovenija
28 ogledov

Tekmujejo na olimpijadi

"Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu,"
1/21
Žurnal24 main
Šport. Do jutri bo na Obali Specialna olimpiada Slovenije s 420 udeleženci.

Obala. “Poleg tekmovanja in športnih dejavnosti gre za socialno vključevanje in druženje ljudi z motnjami v duševnem in telesnem razvoju,” nam je pred včerajšnjim začetkom Specialne olimpiade Slovenije (Sos) dejala Andreja Jurca, direktorica Varstveno-delovnega centra (VDC) Koper.

Ugasitev ognja
Debeli rtič
. Zaključek iger Sos s predajo olimpijske zastave naslednjemu organizatorju in ugasitev olimpijskega ognja bosta jutri ob 13:30 v mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič, kjer bodo udeleženci tudi nastanjeni.

Državne igre Sos so vsaki dve leti, letos pa se bodo, že 15. po vrsti, vse do jutri odvijale na tekmovališčih v Kopru, Sečovljah in Postojni. Organizacijo je prevzel VDC Koper.

Mimohod tekmovalcev
V Kopru je včeraj 420 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev oziroma 50 ekip iz vse Slovenije skupaj s tremi ekipami iz sosednjih držav opravilo mimohod od koprskega potniškega terminala do dvorane Bonifika, pospremil pa jih je Pihalni orkester Koper.

Danes in jutri se bodo pomerili v osmih športnih disciplinah – atletiki, košarki, nogometu, plavanju, namiznem tenisu, balinanju, kolesarjenju in judu.

Tudi svetovna olimpijada
V Kopru bo obenem izbor tekmovalcev, ki se bodo naslednje leto udeležili svetovne specialne olimpijade v grških Atenah. Specialna olimpijada je sicer svetovno gibanje, namenjeno ljudem z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, temelji pa na enakosti, spoštovanju ter sprejemanju drugačnosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.