Slovenija
5 ogledov

Telečje srce Megan Mills

Presrečna mati z deklico Megan, ki je po operaciji odlično okrevala. Žurnal24 main
Še ne eno leto stari deklici v Veliki Britaniji so rešili življenje tako, da so ji vsadili žilo telička, ki ji bo dovajala kri v pljuča.
 
 

Ko teka naokrog je zelo nenavadno, ko pomislim, da jo žila telička ohranja pri življenju.

Meganina mati Joanne, za The Sun

 
Megan MIlls se je rodila brez glavne arterije, ki oskrbuje pljuča s krvjo. Umetne žile so bile prevelike, zato se je srčni kirurg v bolnišnici Southampton v VB Marcus Haw odločil za novo tehniko. Uporabil je vratno žilo telička, ki so ga v ZDA vzgojili z namenom presaditve. Deklica, ki je zdaj stara eno leto, lahko normalno živi.

"Megan je bila zelo bolna deklica z zelo redko telesno napako. Žile telička so fleksibilne in so bile za operacijo bolj primerne, ker je bila deklica tako drobna," je Haw povedal za The Sun.

"Bili smo v šoku, ko je zdravnik povedal, da bo uporabil žilo telička, vendar nismo imeli druge izbire, ker je bila deklica premajhna," se spominja Meganina mama Joanne. "Na srečo je delovalo."

Pri treh letih Megan čaka nov poseg, saj bo presajeno žilo prerasla. Nadomestili ji jo bodo z novo, morda bo to žila teleta ali pa umetna žila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.