Slovenija
19 ogledov

Telefon: "Prosim, vstavite CD"

Napaka telefona Reševalni pas/Twitter
Windows pametni telefoni ohranjajo humorno vez s pregovorno nezanesljivim računalniškim operacijskim programom prejšnjih generacij. V določenem trenutku namreč telefon lahko od uporabnika zahteva, naj vstavi namestitveni CD in ponovno zažene računalnik.

Več uporabnikov je prek spletnih omrežij poročalo o nenavadnem dogodku, ki se jim je zgodil na njihovem telefonu z Windows Phone operacijskim sistemom.

Med drugim je imel takšno izkušnjo tudi šef razvijalcev pri družbi za razvoj protivirusne zaščite F-Secure Mikko Hyppönen, poroča Thenextweb.com.

Na zatemnjenem zaslonu se pojavi sporočilo:

"Okna se niso mogla zagnati. Morda je vzrok nedavno dodajanje strojne ali programske opreme. Da bi rešili problem:

1. Vstavite vaš namestitveni Windows CD in ponovno zaženite računalnik.
2. Izberite vaš jezik in pritisnite 'Naprej'
3. Pritisnite 'Popravi'

Če nimate CD-ja, za pomoč kontaktirajte administratorja ali proizvajalca računalnika."

Brez skrbi, le del prazgodovine

Na poročanje uporabnikov so se prek Twitterja zelo hitro odzvali pri Microsoftu. Kot se je izkazalo, je šlo za uporabnike, ki so z operacijskim sistemom mobilnika pred tem manipulirali (t. i. flashing), tako da so prišli do zapisa v samem jedru njegovega pogonskega drobovja, tam pa očitno naleteli še na ostanek razvoja Oken skozi generacije. Običajni uporabniki so lahko tako brez skrbi, da bi njihov telefon z Windows Phone/Windows Mobile od njih zahteval vstavljanje že skoraj pozabljenega ploščka.

Komentarjev 2
  • siesta 00:17 14.januar 2013.

    Na žalost se inštalirajo preko PC-ja.Zato tak napis.

  • Tomaž Volk 23:53 13.januar 2013.

    Mislim da je"disc" bolj obširna beseda, kot si žurnalovci predstavljajo, saj med "diske" spadajo tudi usb ključki, dvdji, cdji ter pa tudi spominske kartice, katerih pa windows phone mobilniki ne potrebujejo