Slovenija
20 ogledov

Telekom bo izpodbijal sodbo

Prve številke so dobre. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V Telekomu bodo izpodbijali sodbo višjega sodišča v zvezi z odločbo Urada RS za varstvo konkurence iz leta 1997 o Telekomovi zlorabi prevladujočega položaja med ponudniki interneta.

V Telekomu Slovenije bodo izpodbijali sodbo Višjega sodišča v Ljubljani, s katero je to zavrnilo pritožbo Telekoma proti sodbi okrožnega sodišča, ki je potrdila odločbo Urada RS za varstvo konkurence (UVK) iz leta 1997 o Telekomovi zlorabi prevladujočega položaja z neupravičeno diskriminacijo ponudnikov interneta.

V Telekomu Slovenije pa se tudi ne strinjajo z vodenjem postopka prisilne poravnave T-2, zato so v sredo na mariborsko sodišče kot eden od upnikov vložili ugovor. Kot v ugovoru, ki je bil objavljen na spletni strani Ajpesa, navajajo v Telekomu, je verjetnost, da bo načrt finančnega prestrukturiranja omogočil, da bi T-2 postal plačilno sposoben, manjša od 50 odstotkov.

"Pritožbeno sodbo bomo izpodbijali v revizijskem postopku," so pojasnili v Telekomu, ki je v večinski državni lasti. Postopek bo tekel na vrhovnem sodišču.

Ceneje samo za hčerinski družbi
Urad je v omenjeni odločbi ugotavljal, da je Telekom uporabo posebne, cenejše številke za ponujanje dostopa do interneta omogočil samo svoji hčerinski družbi Siol in nekomercialni Akademski in raziskovalni mreži Slovenije (Arnes), medtem ko je zavrnil zahtevi komercialnih ponudnikov interneta K2.net in Quantum. S tem je Telekom zlorabil prevladujoč položaj.

Direktor Quantuma Lojze Zadravec je po poročanju STA pojasnil, da se bodo o nadaljnjih korakih v zvezi s tem primerom odločili predvidoma v začetku maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.