Slovenija
291 ogledov

Telekom bo podražil vse naročniške pakete

Telekom Slovenije Saša Despot
Telekom bo 1. decembra podražil skoraj vse naročniške pakete za mobilno telefonijo.

"Obveščamo vas, da bomo s 1. 12. 2016 spremenili mesečne naročnine mobilnih naročniških paketov," je Telekom objavil na spletni strani. Cene paketov se bodo zvišale za en evro, pri paketih Internet Itak in SIM 2 Brezskrbni pa za 95 centov. Cena se ne spremeni za Drugo številko, Enotni paket in Telemetrijo.

Za en evro je Telekom večino mobilnih paketov podražil že lani 1. decembra, 1. septembra letos pa so podražili starejše internetne in konvergenčne pakete. 

Ugodnost: za spremembo paketa vam bodo zaračunali le deset evrov

Naročnikom paketov, ki se dražijo, Telekom do konca leta ponuja 50-odstotni popust na strošek menjave popusta, ki po ceniku znaša 20 evrov. 

Kdor se s podražitvijo ne strinja, lahko do konca meseca odstopi brez odpovednega roka in pogodbene kazni odstopi od naročniške pogodbe, bo pa moral poravnati stroške za akcijski nakup opreme, če se mu vezava še ni iztekla. 

V primeru, da oprema še ni bila "odplačana", lahko naročnik opremo obdrži in plača sorazmerni delež prejete vrednosti opreme ali pa mobilni telefon vrnejo in za čas, ko so ga imeli, plačajo uporabnino. Ne glede na to, ali se bodo odločili za prekinitev pogodbe, morajo naročniki plačati vse zapadle obveznosti, opozarjajo pri Telekomu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Ferluci 19:13 04.november 2016.

    No ja, telekom je v lasti države. Ve se, kdo sedi v upravnem odboru.

  • wester62 14:06 04.november 2016.

    telekom zares nesramno podražuje.namreč pred dvemi leti sem vzel zase in za partnerko paket in takrat je bilo vse skupaj z odplačevanjem enega telefona 35 eur.sedaj ko sem imel poln kufer njihovih podražitev in šel k drugemu ,pa je to ...prikaži več naraslo na skoraj 48 eur(nekaj centov manj).zato menim da so zelo nesramni in nepošteni do potrošnikov.

  • Dixon 10:58 04.november 2016.

    Vsako leto en € navzgor. Kot da so vsako leto isti paketi za en € več vredni. Pa žalostno je, da se imajo za najboljšo firmo. Dejansko pa se plačuje samo njihove pufe.