Slovenija
10 ogledov

Telekom hiti počasi

Nesrečni Šved pomoči ni dobil tudi, ko je prosil zanjo. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Čakanje. Za telefonski priključek več kot tri mesece.

Naš karikaturist Matej Kovačič je že pred več kot tremi meseci Telekom prosil, naj mu priklopijo telefon, pa ga še zdaj nima.

Na Telekomu so potrdili, da "se je zadeva nekoliko zapletla in zato zavlekla". Pojasnjujejo, da je njihov podizvajalec ugotovil, da obstoječi zemeljski kabel priključitve ne omogoča in so zato spremenili tehnično rešitev izvedbe. "Sprememba zahteva ureditev nove služnostne pogodbe. Računamo, da bo ta formalnost urejena najpozneje v od dveh do treh tednih," dodajajo na Telekomu.

Izgubil se je kabel ...
Kovačič pravi, da so pri gradnji hiše, ki jo je kupil in je nadomestna gradnja, očitno izgubili telefonski kabel, saj je Telekom na hiši naredil omarico, kabla pa v njej ni in ga očitno nekaj metrov manjka. Zdaj pa se vleče še s služnostno pogodbo.

"Podizvajalec Timi Krško pravi, da je pogodbo Telekomu poslal že 1. oktobra in da je še vedno niso dobili nazaj," pravi Kovačič. Telekom mora namreč potrditi, da bo plačal jašek.

Na agenciji za pošto in elektronske komunikacije (Apek) pojasnjujejo, da je rok priključitve telefona, če ni izrednih okoliščin, 30 dni. Da se kabel potegne do hiše, je odgovornost Telekoma, neutemeljene kršitve roka pa so obravnavane kot prekrški.

Pritožite se!
"Kadar uporabnik meni, da gre za kršitev, naj se najprej obrne na operaterja s pritožbo. Ko dobi odgovor in če operater še vedno ne odpravi težave, se lahko uporabnik obrne tudi na agencijo in sicer na oddelek za reševanje uporabniških sporov," svetujejo na Apeku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.