Slovenija
84 ogledov

Telekom od danes računa več

telefon mobitel Shutterstcok
Nov koledarski mesec je za dober milijon Mobitelovih naročnikov prinesel nov način obračunavanja pogovorov.

Telekom Slovenije, pod okrilje katerega spadajo storitve mobilne telefonije Mobitel, je namreč uvedel nov obračunski interval klicev, po katerem bo uporabnik odslej plačal za vsako začeto minuto pogovora. Tako imenovani interval 60/60 bo veljal za obračun pogovorov v Sloveniji, in sicer za vse naročnike storitev Mobitel, razen za naročnike paketov Džabest 250, Džabest 2000, Džabest 3000 in Itak Džabest.

Za predplačniške uporabnike ostaja obračunski interval nespremenjen, in sicer 60/1, kar pomeni, da se prva minuta pogovora obračuna v celoti, nadaljnji pogovor pa glede na porabljene sekunde.

Mobitel je zadnji od treh velikih operaterjev
poleg njega sem spadata še Simobil in Tušmobil –, ki se je odločil, da za svoje naročnike spremeni obračunski interval za klice v 60-sekundnega, so ob tem zapisali na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Telekom: Ne bo hudega

Kot pravijo v Telekomu, je odločitev o spremembi obračunskega intervala njihova poslovna odločitev, ki so jo sprejeli na podlagi analiz tržnih razmer in uporabe njihovih storitev. "Prepričani smo, da imajo naši uporabniki izbrane pakete, ki najbolje odgovarjajo njihovim potrebam, tako da večjih sprememb pri cenah pogovorov pri posameznikih ne pričakujemo," dodajajo.

A na zvezi opozarjajo, da se bo nov način obračunavanja še kako poznal na računih uporabnikov, saj bodo ti gotovo porabili več zakupljenih količin. Pri zvezi ob tem dodajajo, da imajo naročniki možnost, da preverijo, ali je njihov operater še vedno "dovolj konkurenčen" ali pa ga bodo zamenjali. Zadnje lahko brez sankcij storijo tudi, če so z Mobitelom sklenili pogodbo o vezavi. Vendar pa še vedno velja, da bodo morali vsi, ki so kupili opremo po subvencionirani ceni, zanjo ob zamenjavi doplačati, ne glede na to, ali jo bodo vrnili – v tem primeru se zaračuna uporabnina –, ali jo zadržali – v tem primeru se plača preostalo vrednost.

Komentarjev 7
  • Avatar praufo
    praufo 20:30 01.oktober 2013.

    Pa poglejmo recimo Mercator, strašno dober in sploh najboljši Zokijev sosed je recimo najdražja štacuna. Zakaj bi sploh kupovali pri njih razen če smo v kakšni zakotni vasi in se nam ne da par kilometrov stran kupit, recimo par pirov. ...prikaži več Ker se nam ne da, ga bomo po novem plačali po ceni 1,13€ za piksno. Še nkol tako drag! Tud Nikšičko je dobro, vsaj za moj okus, ampak pri njih - kjer ga pač majo - je 1,21€ v Sparu pa samo 0,98€. Pa to ni res. To je samo en segment artiklov. O sveži, odprti, nekonzervirani hrani se nima smisla pogovarjat, ker je mnogo slabe robe, vsepovsod (kadar je to pač potrebno kupovat), ampak če gre za povsem isti artikel, je pa stvar jasna. Skratka, še ena rdeča firma, ki draži in draži, tako kot mobitel in podobni. Prodaja jim pa - logično - pada !

  • Avatar praufo
    praufo 20:05 01.oktober 2013.

    Tipično v tej gnili državi. Ko biznis ne gre najbolje, podražimo. Ko zmanjka dnarja dvignemo cene ali pa DDV ali pa kaj drugega. To je najlažja, pa tudi najslabša varianta. Kdor to ve, pač ve in takšnih potez ne bi ...prikaži več delal, ampak oni si jij lahko privoščijo, pa makar gre vse skupaj u p.m. Zid teh naših slovenčkov je res še daleč, namreč tisti zid, do koder se jih potiska. In ko se jih-nas stisne ne moremo več dihat. A smo že pri zidu al nismo. BTW zamenjal sem operaterja Mobitel - ker je bil predrag in nekonkurenčen in prebasal na Telemach, ki gostuje v Tušmobil omrežju, delno pa na Mobitelu. Za 8€ dobiš 200 min. pogovorov, pa 200 sms-jev, pa še prenos podatkov ne vem kolk že, splača se.

  • Anže 11:11 01.oktober 2013.

    Se bo pa jemalo pakete, ki imajo zakupljene samo podatke in se opravljalo klice preko mobilnih aplikacij. Če dam za primer Viber, lahko z eno enoto, ki je 1 MB opraviš 4 minute klicev ali pošlješ 1000 SMS-jev. Za eno ...prikaži več uro klicev se tako porabi samo 14 enot oz. MB, kar je 4x kot če bi porabil enoto za minuto klica.